Annons:

Kaya efter VM-succén: ”Jag var som ett barn”

Mehmet Kaya fick kliva upp på pallen i JVM. Foto: Privat

Kaya efter VM-succén: ”Jag var som ett barn”

Natten mot fredag, svensk tid, lyfte Vimmerbykillen Mehmet Kaya hem ett silver i junior-VM i styrkelyft. – Jag vägde minst och var yngst i klassen. Jag var som ett barn jämfört med många av de andra, säger Mehmet Kaya till Dagens Vimmerby.

Annons:

Mehmet Kaya är, som alltid, på bra humör när vi når honom på plats i den amerikanska staden Killeen på Midsommaraftons eftermiddag.

– Målet när jag kom hit var att komma tvåa. Jag var lite nervös inför tävlingen, men det släppte direkt när tävlingen kom igång, säger Mehmet Kaya. 

Inget nytt rekord

Mehmet Kaya gjorde sin debut i JVM förra året. Då blev det en tredjeplats. Till i år gick den brutalt starka 20-åringen från Vimmerby upp i den tyngsta viktklassen. Kaya levererade där också. Bara amerikanen Andy Askow gjorde bättre resultat.

– Amerikanen var riktigt stor, en 170-kilossnubbe, säger Mehmet Kaya, som själv vägde in på 122,6 kilo.

Mehmet Kaya gjorde en mycket stark insats och blev alltså JVM-tvåa. Han var dock aldrig nära att hota Andy Askow och slog inte heller sitt personliga rekord, som är lika med svenskt juniorrekord.

– I totalen var jag 20 kilo ifrån mitt rekord. Men vi gick för medalj i första hand och inte för vikten.

”Alltid emot mig”

Styrkelyftaren från Vimmerby var ändå inte helt nöjd.

– Två av mina knäböjslyft blev bortdömda på grund av att jag var lite för aggressiv. Men det var ju alla andra lyftare också. Men det är som det brukar vara, domarna är alltid emot mig vad jag än gör.

Vad är du mest nöjd med?

– Jag hade bra tryck i både böjen och bänken. I marklyftet försvann allt tryck och jag kände mig hur svag som helst. Och så är jag förstås nöjd med silvret, säger Mehmet Kaya. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt