Annons:

Efter firandet med Målilla – domaren uppger att han hotats

Här jublar domaren Kent Lisell med Målilla Bandy efter förra fredagens match mot Malmbäck. Foto: Läsarbild

Efter firandet med Målilla – domaren uppger att han hotats

Kent Lisells firande med Målilla efter en division ett-match i bandy fick stort genomslag. Nu uppger domaren att han mottagit hotbrev.
– Jag har fått hotbrev och folk tycker att jag ska kasta in mitt domarkort och sluta, säger han till Smålands Dagblad.

Annons:

I måndags avslöjade Dagens Vimmerby att domaren Kent Lisell firade med Målilla efter en bandymatch i division ett. På videoklippet som DV publicerade ser man tydligt att Lisell åker mot publiken för att motta publikens jubel efter 5–0 mot Malmbäck.

Klippet publicerades även av Aftonbladet och blev en stor snackis i bandy-Sverige.

I går publicerade Smålands Dagblad en intervju med Kent Lisell där han uppger att han hotats.

– Jag har fått hotbrev och folk tycker att jag ska kasta in mitt domarkort och sluta. Man är ju rädd om sin familj och allting och det här är den värsta saken som hänt i mitt liv. Det är därför man blir lite anti mot journalister. Det är media som skapar det här, inte spelare och ledare. De flesta är eniga om att det här är ett skämt och inte mer med det, säger han till tidningen.

"Alla skrattade"

Lisell ger även en ny version av händelsen och menar att han skulle hämta sina skridskoskydd.

– Jag skulle hämta mina skydd efter matchen och jag fick plötsligt 16 firande Målillaspelare bakom mig. Jag fick ett infall, lyfte armarna och skrek ”ja!”. Jag höll upp armarna i några sekunder och det var jävligt dumt, men alla på plats skrattade och sa att det var kul.

Domaren har fått en erinran av förbundet – men tycker att händelsen förstorats upp av media.

– Gör man en stor höna av en liten fjäder så gör man. Jag klantade mig men det var inte alls så farligt som det beskrivs i media.

Funderade på att lägga av

Lisell har funderat på att avsluta sin långa karriär som domare efter händelsen.

– Man brinner för det här, sedan gör man en dum grej och plötsligt håller man på att förlora allting och funderar på att lägga av. Det som ändå håller mig uppe är telefonsamtalen jag fått av personer inom bandyn som står på min sida och det är dem som får mig att fortsätta med de domaruppdrag jag har över helgen. Gör jag inte det står det åtta lag där som inte kan spela för att det saknas domare.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt