Annons:

Fyra mål framåt för tredje matchen i rad – Storm hattrickskytt efter paus

Joakim Storm pangade dit tre mål i andra halvlek när Vimmerby IF slog Malmbäck med 4–1. Foto: Ossian Mathiasson

Fyra mål framåt för tredje matchen i rad – Storm hattrickskytt efter paus

Vimmerby IF fortsätter göra bra ifrån sig i division 4. För tredje matchen i rad producerade VIF fyra mål framåt och slog Malmbäck med 4–1. 
– Deras ledare sa att vi vann fullt rättvist. Det händer inte så ofta, säger Patrik Gunnarsson, tränare i Vimmerby IF.

Annons:

Vimmerby IF är i gott slag och finns med i yttersta toppstriden av division 4. I dag kom den fjärde segern av fem möjliga då VIF bortabesegerade Malmbäck efter att ha vänt 0–1 till 4–1. 

Malmbäcks Anton Strandberg gjorde 1–0 med ett tjusigt avslut rakt upp i krysset i 22:e minuten och Rickard Thuresson fick in det psykologiskt viktiga reduceringsmålet några minuter före halvtidsvilan. 

– Vi hade scoutat Malmbäck och visste att de hade en vass avslutare. Han fick bollen utanför straffområdet en gång, tog en snabb touch åt sidan och skottet gick rakt upp i krysset. Det var ett snyggt mål, berömmer VIF-tränaren Patrik Gunnarsson och fortsätter:

– Vi fick in en kvittering innan paus, det var viktigt. ”Thure” dundrade iväg ett skott så det höll på att gå hål i nätet.

Hattrick av Storm efter paus

Vimmerby IF var det bättre laget i första halvlek som präglades av mycket dueller. Malmbäck är duktiga offensivt med skickliga yttrar och forwards, något som VIF:s ramstarka försvar löste på ett bra sätt.

– Jag förstår varför de vinner matcher, men vi lyckades stänga av deras offensiva spel och de fick inte alls mycket målchanser. 

Vimmerby fortsatte att trumma i offensiv väg efter paus och Joakim Storm, målskytt i de två senaste matcherna, presenterade sig med besked. Han gjorde 2–1 i 55:e minuten, 3–1 tio minuter senare och avgörande 4–1 i 71:e minuten. 

– Andra är riktigt bra, bättre än första halvlek. Vi orkade köra på, springa mycket och skapa målchanser. Utöver målen hade vi ytterligare fem jättebra lagen. Vi är riktigt nöjda med laginsatsen. Det är inte lätt att ta bollen från ”Thure” och Storm är jättebra i djupled så de är värda att premieras efter segern. 

Hakar på i toppstriden

Tredjeplacerade Vimmerby klev i och med dagens seger upp på tolv poäng, en poäng färre än serieledande IF Haga som kryssade mot Tenhult i går. Om Myresjö/Vetlanda slår Ölmstad i dag är de nya serieledare och är ensamma på 15 poäng. 

Hur ser du på toppstriden?

– De andra lagen får spela sina matcher och vi går in för våra matcher och fokuserar på det. Jag kollar resultaten men det är ny match varje gång och alla vill vinna när det är match. Är man inte närvarande kan man få stryk av vilket lag som helst. 

Anfallarna Rickard Thuresson och Joakim Storm imponerade när Vimmerby tog en ny seger i fotbollsfyran. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt