Annons:

Jumbon Tuna har kniven mot strupen i derbyt:

Hampus Nilsson är tillbaka i Tunas trupp mot Vimmerby IF. Foto: Arkivbild

Jumbon Tuna har kniven mot strupen i derbyt: "Även Vimmerby har sina fläckar"

IFK Tuna har underpresterat och är jumbo i division 4 inför de två sista omgångarna. Då väntar tufft derbymotstånd mot Vimmerby IF respektive Gullringens GoIF.
– Vi känner oss inte slagna på förhand, säger Tunas tränare Thomas Kongstad.

Annons:

För Vimmerby IF är derbymatchen endast av akademisk betydelse. VIF ligger trea men har hamnat i ett ingenmansland inför de två sista omgångarna.

VIF-tränaren Patrik Gunnarsson ser förstås ändå fram emot derbyt.

– Vi har inte haft någon höjdarvecka och inte fått något flyt i det riktigt. Jag hoppas vi vaknar till liv och det ska bli jätteroligt att möta Tuna. De är pressade givetvis och har två derbyn framför sig. Det är en tuff sits de sitter i och de har inte rosat marknaden. Jag trodde betydligt mer på dem inför säsongen. De har individuell skicklighet, men de har inte fått ihop det riktigt, säger han. 

Matchen kommer att spelas på Arena Ceos konstgräs.

– Vi vill inte riskera att få beskedet på torsdagen att det inte skulle gå i Storebro. Vi bestämde redan då att vi kör på konstgräset. Det är dåligt och konstgräset är hårt, men det vet vi om. Tuna måste vinna, men vi går också för vinst. Vi vill varken hjälpa eller stjälpa någon, säger Gunnarsson.

"Bara att acceptera"

Thomas Kongstad och hans Tuna sitter förstås i en helt annan sits. Med sina sex poäng är Tuna jumbo och för dem väntar alltså derby mot både Gullringen och Vimmerby. Flera av de lagen Tuna slåss mot för att säkra nytt kontrakt i division 4 möter också varandra i slutdelen av säsongen.

– Jag tror inte Vimmerby vill förlora mot oss och de hittar säkert motivation någonstans. Det kanske kan lysa igenom i vissa lägen att de inte har något att spela för, men de kommer vilja göra det svårt för oss. 

Hur ser du på att det blir konstgräset?

– Jag kan bara hoppas att anledningen är att de inte får spela på naturgräset, men jag lägger inte så mycket vikt vid det. Det är Vimmerby som bestämmer och det är bara att acceptera. 

Tittar man i tabellen är Vimmerby storfavoriter, menar Thomas Kongstad.

– Men även Vimmerby har sina fläckar och vi hoppas att vi kan identifiera dem. Klart att vi siktar på tre poäng och måste nästan ha det. Vimmerby är en jättetuff motståndare, men vi känner oss inte slagna på förhand.

Ser du det här som sista chansen?

– Man har väl en förhoppning om att det ska leva in i den sista omgången. Vi ligger där vi ligger och vill ha möjligheten så länge det går. Vi kan bara fokusera på vår egen prestation och hoppas att den räcker till tre poäng. 

Viktiga namn saknas

När Tuna föll mot Bankeryd den gångna helgen hamnade mycket av fokuset på varandra, istället för på det som man själv kan påverka. Ett problem Thomas Kongstad är medveten om.

– Det enda vi kan göra är att hela tiden prata om vikten av att bara lägga fokus på det vi kan göra själva och påverka. Det finns ingen anledning att lägga energi på något annat men det gjorde vi senast. Det är synd, för då orkar vi inte mobilisera den viktiga kraften i slutet för att attackera.

Tuna saknar Martin Carlsson (varningsavstängd), Ilhan Jejna (skadad) och Joel Svensson som är bortrest. Hampus Nilsson och Lucas Karlsson tillkommer i truppen. Elias Hallingfors och Ali Mohammed Mustafa är sjuka och kan inte spela för VIF. Inte heller Erik Ståhlgren är tillgänglig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt