Annons:

Foten fortsätter spöka – VIF tvingas klara sig utan skyttekungen

Vimmerby IF tvingas klara sig utan skyttekungen Simon Alexandersson i minst en match till. Foto: Linus Johansson

Foten fortsätter spöka – VIF tvingas klara sig utan skyttekungen

Simon Alexandersson missade Vimmerbys match mot Ekerö på grund av en fotskada. Nu står det klart att skyttekungen missar även söndagens match mot Sleipner. – Jag har försökt att jogga, men kan inte ens ta ett löpsteg, säger Simon Alexandersson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Det var för en dryg vecka sedan som Simon Alexandersson trampade snett på en träning och skadade foten. Läkare kunde konstatera att ingenting var brutet utan att det handlade om en kraftig stukning.
VIF-skyttekungen hade hoppats på en snabb rehabilitering, men att spela borta mot Sleipner på söndag verkar helt uteslutet.
– Nej, jag kan inte se att jag ska kunna spela. Det känns faktiskt inte alls bra. Jag måste nog kolla upp det här igen, säger Simon Alexandersson när vi pratar med honom på onsdagskvällen.

Förnekar träff

Efter matchen på söndag återstår bara två matcher för Vimmerby IF den här säsongen. Dels hemma mot Assyriska Norrköping och dels borta mot IFK Stockholm. VIF har sju poäng ned till den negativa kvalplatsen och har mer eller mindre säkrat nytt kontrakt i division två.
– Jag hoppas verkligen att jag kan spela någon mer match i år. Det tror jag att jag kommer kunna, säger Simon Alexandersson.
Vad som händer med skyttekungen till nästa säsong är däremot högst oklart.
– Det är inte något som jag direkt har tänkt på. Dyker det upp alternativ högre upp i seriesystemet så visst, absolut. Jag hade velat testa på det.
Vi har uppgifter som säger att du ska ha träffat en klubb så sent som i dag?
– Jaså? Nej, jag har inte träffat någon klubb i dag. Det går mycket rykten, säger Simon Alexandersson.
Intresset från Åtvidabergs FF lär dock finnas kvar.
– Jag har väl inte hört så mycket, men vet att Mats (Karlsson, sportchef) och Roar (Hansen, tränare) har varit och tittat på några av våra matcher.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt