Annons:

VIF tog derbyt mot Tuna – hetsigt både på och utanför plan

Vimmerby IF fick jubla i derbymatchen mot IFK Tuna. Foto: Simon Henriksson

VIF tog derbyt mot Tuna – hetsigt både på och utanför plan

Det var ett lag utan något att spela för och ett lag med allt att spela för. Men toppen slog botten när VIF vann derbyt mot Tuna med 4-2.
– Jag tycker vi är väl så bra som Vimmerby, säger Tunas tränare Thomas Kongstad.

Annons:

IFK Tuna slåss för nytt kontrakt och Vimmerby IF kunde spela helt avslappnat endast för äran och klubbmärket på bröstet. I derbyt på ett blåsigt (dagens mest väntade) Ceos var det ett helt annat Tuna än mot Bankeryd för en vecka sedan.

En väl genomförd första halvlek av gästerna gjorde att ställningen var 2-2.

– Jag tycker vi är väl så bra som Vimmerby. Vi har lite otur med målen i första. De kommer när vi för spelet och har kontroll, men Vimmerby är skickliga på sina omställningar. Vi tappade boll på fel ställe, det gick fort och så small det. I andra halvlek får de övertaget på oss och skapar två, tre chanser redan innan de gör 3-2, säger Thomas Kongstad.

Joakim Storm gav VIF ledningen i derbyt, men Ergest Faskos kvitteringsmål lät inte vänta på sig. Storm gav Vimmerby ledningen på nytt – men Tuna replikerade snabbt ånyo. Den här gången var det ett fint fotbollsmål, där Anton Carlsson tunnlade VIF-keepern Belmin Hrustic.

– Tuna gör det bra i första halvlek och flyttar verkligen upp folk. De har nästan fyra forwards mot vår backlinje, men jag tycker ändå att det är vi som skapar chanserna. Vi har två riktigt bra chanser i slutet av första halvlek, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Tuna tappade lite i den andra halvleken och VIF dominerade åtminstone i chansväg.

– Jag tycker att det är klasskillnad i andra halvlek. De orkar inte stå upp emot oss. Tuna är inget dåligt lag, men de orkar inte och vi orkar. Det är skönt det.

Hetsigt mellan bänkarna

Rickard Thuresson var lugnet själv när han gjorde 3-2 och på tilläggstid kunde Mojeb Abdul Majed sätta 4-2 för hemmalaget i derbyt.

– Ju längre halvleken går desto mer börjar bensinen ta slut för oss. Vi har inte riktigt kraften mot slutet. Vi har en del lägen, men Vimmerby är bättre än oss spelmässigt. En del av vår plan var att gå ut på ena kanten, men det gör vi inte i andra halvlek och knappt i första heller, säger Thomas Kongstad.

Det var ordentligt irriterat nere vid bänkarna under slutminuterna och Thomas Kongstad var inte glad på sin tränarkollega Patrik Gunnarsson. Efter en sen tackling från Ibrahim Doumbia mot Knut Gunnarsson markerade VIF-tränaren mot Tuna-spelaren. Han visade också med all önskvärd tydlighet hur nöjd han var över 4-2-målet.

– Det är inte mycket att kommentera. Jag tycker att han beter sig väldigt illa. Men jag pratade med domaren och fick en bra förklaring av honom. Jag tycker inte att man ska bete sig som han gör där, men det är borta nu, säger Kongstad. 

– Han blev irriterad när jag stod upp mot deras spelare där. Han kom bra sen och jag har bett om ursäkt. Det var dumt gjort av mig, men när man går in för att skada ska det röda upp, tycker jag, säger Gunnarsson.

Har fortfarande chansen"

Hoppet för Tuna att kunna hänga kvar i division 4 är dock på intet sätt borta. Bankeryd, som i skrivande stund innehar kvalplatsen, föll och är bara en poäng före Tuna. Ölmstad och Hallbys match pågår i detta nu.

– Det innebär att vi fortfarande har chansen och vi får sura ihop nu och börja ladda om för matchen mot Gullringen. Vi får göra några bra träningar i veckan. Vi fick inga nya avstängningar och får tillbaka Martin Carlsson, så då har vi lite fler alternativ.

Beröm i VIF fick inhopparna Pontus Kägu Bragsjö och Aziz Abdul Majed. Flera i IFK Tuna gjorde fina insatser.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt