Annons:

VIF bjöd på målkalas i sista matchen -

Tyra Andersson gjorde ett av VIF:s mål i utklassningssegern. Foto: Ossian Mathiasson

VIF bjöd på målkalas i sista matchen - "Fantastiskt roligt gäng"

Vimmerby IF:s damlag avslutade division 2-säsongen på absolut bästa sätt. Efter 8-0-triumfen borta mot Rödsle/Oskarshamn hyllades laget av tränaren Mikael Rinaldo.

– Det är ett fantastiskt roligt gäng att jobba med, säger Rinaldo samtidigt som han gläntar på dörren för en fortsättning som VIF-tränare.

Annons:

Säsongen är över för Vimmerby IF:s del. Efter dagens 8-0-seger borta mot Rödsle/Oskarshamn klättrade VIF upp till en andraplats i tabellen. När övriga lag avslutar säsongen nästa helg kan dock Eksjö ta sig förbi och peta ned Vimmerby till en tredjeplats.

Tränaren Mikael Rinaldo var mycket belåten efter dagens vinst.

– Vi var numret större än Rödsle från start. En riktigt bra laginsats där hela laget var inblandat i mycket under hela matchen. De hade inte så många målchanser utan vi var bättre på alla positioner, säger Mikael Rinaldo.

Tog kommandot direkt

Redan i halvtid ledde bortalaget med 3-0.

– Vi hade bestämt oss för att vinna det här, men jag trodde att det skulle bli tuffare då de kämpar för nytt kontrakt. Vi ville göra ett tidigt mål och det lyckades vi med. Vi satte bra fart på bollen och var mycket starkare fysiskt.

Nathalie Johansson gjorde tre av Vimmerbys mål, Molly Levin hittade nätet vid två tillfällen och Tyra Andersson, Jonna Eriksson och Julia Rosin blev också målskyttar i storsegern.

– Vi gjorde flera riktigt fina mål. Det var sista matchen för säsongen och vi ville visa vad vi kan, vilket vi verkligen lyckades med. Vi svajade inte på en enda position i dag. Hela kollektivet löste den här matchen otroligt bra.

Vad säger du om säsongen i stort?

– Förutom bortamatchen mot Eksjö har vi genomfört varenda match på ett fantastiskt fint sätt. Vi har fått stuva om mycket under säsongen på grund av skador och att spelare har flyttat på grund av studier, men vi har klarat det bra.

Hur ser du på din framtid som VIF-tränare?

– Vi har fört diskussioner och får se vad det mynnar ut i de närmaste dagarna. Men jag trivs bra, det är ett fantastiskt roligt gäng att jobba med, säger Mikael Rinaldo.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt