Annons:

Gullringen vann sista matchen – oklart om tränarna fortsätter:

Alexander Swartzs Gullringen avslutade säsongen med att vinna borta mot Tuna som skickas ner till division 5. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen vann sista matchen – oklart om tränarna fortsätter: "Vårt problem oavsett hur vi gör"

Gullringens GoIF avslutade division 4-säsongen med att besegra och kasta ner IFK Tuna i division 5. 
– Alltid skönt att vinna även om det inte var någon vidare match, säger tränaren Patrik Wärnehall. 

Annons:

Gullringen säkrade nytt kontrakt i näst sista omgången trots att det blev förlust hemma mot Höreda. De övriga matcherna gick deras väg och Gullringen hade därmed inte så mycket att spela för i säsongsavslutningen på Tunhamra. 

Det blev seger med 2–1 efter att Albin Gustafsson gjort 1–0 efter 20 minuters spel och Olle Eriksson 2–1 i inledningen av andra halvlek. Gullringen stod emot Tunas kvitteringsjakt och skickade ner kommunkollegan i division 5. 

– Alltid skönt att vinna även om det inte var någon vidare match. Det syntes att det var lite avslaget från vår sida och att vi inte hade så mycket att spela för, säger Patrik Wärnehall och fortsätter: 

– Vi är ganska effektiva och har några chanser på slutet där vi borde ha dött matchen och gjort 3–1. Kul att avsluta med både Melker (Johansson) och Herman (Lynbech) på topp. Herman kunde ha gjort något mål i slutet.

Nu blir Gullringen av med en derbymotståndare i division 4 i form av Tuna. 

– Tråkigt. Derbymatcherna är roliga och passar bättre resemässigt. Jag ser hellre att ett Jönköpingslag åker ur i så fall.

"Vårt problem oavsett hur vi gör"

Peter Magnusson och Emil Eklund lämnade sina tränaruppdrag i Gullringen efter fem omgångar och har ersatts av trion Patrik Wärnehall, Mattias Sandh och Niklas Johansson.  

Vad säger du om ert intåg i truppen?

– Det märks att det har steppats upp, träningsnärvaron har varit fantastiskt bra. Det är inte bara Matti, jag och Nicke utan spelarna har också ett stort ansvar. De hade även ett stort ansvar under Pekkas och Emils ledning. Spelarna kanske inte tog det då, men har gjort det nu. Det syns att vi har fått in glädjen igen och fått ihop truppen på ett bra sätt. Vi har spelat upp oss sedan vi tog över.

Blir ni kvar som tränare för laget?

– Vi sitter med i fotbollsgruppen så det är vårt problem oavsett hur vi gör. Inget är klart. 

Är jakten på ny tränare igång?

– Vi ska sitta ner med spelarrådet på tisdag och diskutera sådana saker. Det känns som att vi ska hitta en lösning som tar hand om de här grabbarna på ett bra sätt.

Hur ser truppläget ut?

– Vi hoppas att vi får behålla den här truppen och bygga vidare på den. Vi vill bredda och spetsa truppen. Ingen spelare har deklarerat att man lämnar. Vi har gjort lite för lite mål och hållit nollan i fyra av elva matcher.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt