Annons:

Majoriteten av spelarna spelar vidare i lokala klubben – han kliver in i ledarstaben

Haris Dreco är en av många VIF-spelare som har lämnat klartecken för en fortsättning. Foto: Ossian Mathiasson

Majoriteten av spelarna spelar vidare i lokala klubben – han kliver in i ledarstaben

Majoriteten av spelarna från årets Vimmerby IF-trupp stannar kvar och flera spännande nyförvärv har presenterats. David Lindgren, med flera olika roller i föreningen, kliver in i ledarstaben till 2022 års säsong. 

Annons:

Vimmerby IF lär vara en av de stora förhandsfavoriterna till att ta klivet upp i division 3 kommande säsong. En till stora delar intakt spelartrupp kryddat med flera intressanta förstärkningar ska leda VIF till avancemang.

Verksamhetschefen David Lindgren berättar att VIF får behålla majoriteten av spelarna från årets säsong. 

– Alla har lämnat klartecken, sedan ska vi se vad som händer med ”Wille” (William Stejdahl) och Oliver (Johansson). Det är två frågetecken där vi ska se vad som är bäst för dem och för oss, säger David Lindgren. 

Ett gäng spelare som har förlängt sina kontrakt är målvaktsduon Gustaf Johansson och Belmin Hrustic, försvarsspelarna Anton Ljungberg, Knut Gunnarsson, Jesper Lätt och Jacob Johansson, mittfältarna Johan Carlsson, Haris Dreco, Alex Karlsson och Vladimir Radak, anfallarna Rickard Thuresson, Joakim Storm och Anton Brorsson. 

– I samband med att vi startade upp igen har alla spelare blivit klara för nästa säsong, säger David Lindgren. 

"Ligger just nu väldigt bra till"

Elias Hallingfors, Ali Mohammed Mustafa och Albin Hellenstierna flyttade iväg för studier under hösten. Om de spelar vidare i VIF eller inte återstår att se.

Vad händer med Mojeb Abdul Majed, som studerar i Växjö och spelade med VIF i år?

– "Moj" är alltid intressant och vi kommer hålla kontakten inför säsongen om hur hans situation ser ut. 

VIF har så här långt plockat in tre spännande spelare: Niklas Gunnarsson (Frödinge/Brantestad SK), Selatin Shaljani (fotbollsgymnasium i Jönköping) och Ahmed Tarabeih (IFK Oskarshamn). 

Lindgren känner sig nöjd med hur truppen har format sig och vad den innehåller för spelartyper.

– Det är en bra mix av erfarenhet och unga, spännande talanger. Rent truppmässigt ser det bra ut, sedan finns det väl ytterligare någon spelare som jag funderar på att plocka in. I det här läget har vi skapat oss själva bra förutsättningar. 

Tittar ni på fler nyförvärv?

– Vi ligger just nu väldigt bra till, vi har några spelare som vi kommer ha med i träning i några veckor. Det är också väldigt många spelare underifrån som ser intressanta ut på träningarna. Det är viktigt att det finns en plan för varje individ, hur de ska användas och matchas in så vi inte bara plockar på oss så många spelare som möjligt. Det ska vara sunda förutsättningar för att konkurrera och spela också. 

Tuna-spelare tränar med VIF

IFK Tuna-spelaren Ilhan Jejna har provtränat med VIF och Lindgren är tillfreds med vad han sett honom prestera. 

– Jag har inte sett honom så mycket tidigare, så det var spännande att se honom i vår miljö. Nu har jag sett honom och inser att han har väldigt mycket fotboll i sig och intressanta egenskaper. Han ska fortsätta träna med oss. Det känns så här långt bra från båda parter.

Är Simon Larsson en spelare som ni tittar på till kommande säsong?

– Om Simon skulle vilja komma tillbaka så är han självklart jätteintressant. Nu spelar han i VFF och vi har inte tagit någon kontakt med honom eftersom de fortfarande har säsong.

Ny operation för Strömbom

Ludwig Strömbom spelade inte en enda minut 2021 på grund av en knäskada. Nu har den duktige ytterbacken genomgått ytterligare en operation för att kunna återvända till fotbollsplanen. 

– Äntligen har han fått göra sitt andra ingrepp i knät som inte blev riktigt bra efter första omgången. Vi hoppas självklart att det ska bli bra den här gången och att han så tidigt som möjligt ska få komma igång igen. Det är en nyckelspelare som har varit helt utanför spel i år så vi hoppas att han blir hel och så nära 100 procent som möjligt så han kan gå ut och prestera bra fotboll igen. Vi räknar med honom under förutsättning att han blir hel och frisk. 

Lindgren kliver in i ledarstaben

Patrik Gunnarsson fortsätter i rollen som huvudtränare, hans andra säsong i VIF, och ledarstaben i övrigt förblir intakt. 
Den stora nyheten är att David Lindgren kliver in i en ledarroll kring herrlaget kommande säsong.  

– ”PG” fick under årets säsong ta väldigt stora delar på egen hand sedan ”Buken” (Johan Karlsson Törndahl) försvann. Christer (Eriksson) kom in och var ett bra bollplank och komplement. Jag ska försöka komplettera och hjälpa till med det som jag känner att jag kan bidra med. 

Du känner inte att det blir för mycket uppdrag för dig?

– ”PG” är huvudansvarig och drar det stora lasset. Jag ska komplettera med några saker som jag kan vara med och hjälpa till med. Det kommer bli bra för alla inblandade. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt