Annons:

Storseger för Storebro på jubileumsdagen

Jimmi Wickström gjorde tre nya mål för Storebro i storsegern mot Djursdala. Foto: Jakob Karlsson

Storseger för Storebro på jubileumsdagen

Storebro IF firade 75 år idag. A-laget gjorde sitt för att höja stämningen och besegrade Djursdala med hela 6-1 (2-0). – En toppendag på Bruksvallen, säger Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

Under hela lördagen har Storebro IF uppmärksammat föreningens 75-årsdag. Firandet kröntes med A-lagets storseger över Djursdala SK med 6-1.

– Skönt att vinna en sådan här match. Det var väldigt mycket folk här ute hela dagen och ett jättebra arrangemang, säger hemmatränaren Johan ”JC” Carlsson.

Storebro spelade bra fotboll i blott en halvtimme av matchens 90 minuter – men man har seriens klart bästa anfallspar att luta sig emot. Oavsett hur det ser ut spelmässigt är Jimmi Wickström och Mohammed Shafa Ibrahim ständiga hot för alla motståndarförsvar.

Idag gjorde Wickström tre mål och Shafa Ibrahim ett.

– Jag är väldigt glad för att ha dem i vårt lag. Oavsett hur vi spelar så skapar de chanser och kan avgöra matcher. På den här nivån är de hur bra som helst och de är definitivt seriens bästa anfallspar, anser ”JC”.

Svänger om DSK

Storebro gick fram till 3-0 innan Djursdala reducerade genom Joakim Johansson. Repliken från hemmalaget kom blixtsnabbt – och då var slaget förlorat för DSK.

– I andra halvlek tog vi över matchen, men de har Jimmi Wickström och det var han som skiljde mellan lagen. Efter 4-1 rann det iväg tyvärr, säger Djursdalas Patrik Larsson.

Storebro vann till slut med 6-1 – och det fortsätter att svänga om DSK. Se bara senaste tre resultaten.

1-10 mot Ankarsrum.

1-1 mot BOIF.

7-0 mot Bäckseda.

Och så nu 1-6 mot Storebro.

På bortaplan har DSK bara tagit fyra poäng och har 13-40 i målskillnad. Det är sämst i serien.

– Jag vet inte vad det beror på. VI är inte lika bra på bortaplan och har inte samma trygghet där. Men sedan tycker jag inte att 6-1 speglar den här matchen, säger Patrik Larsson.

Superanfallarna Jimmi Wickström och Mohammed Shafa Ibrahim briljerade i Storebro. Andreas Brodin och Fredrik Nilsson var bäst i DSK, som nu har kniven på strupen inför den sista omgången. Seger krävs hemma mot Målilla för att man ska vara säker på att slippa kval. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt