Annons:

VIF gör två förändringar till kvällens hemmapremiär

Vladimir Radak får chansen från start i tremannaanfallet när Vimmerby IF möter Höreda GoIF på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

VIF gör två förändringar till kvällens hemmapremiär

Tre mål sista kvarten såg till att Vimmerby IF bärgade tre poäng i premiären mot Malmbäcks IF. Nu väntar Höreda GoIF i hemmapremiären. 
– På hemmaplan brukar vi kunna få igång bollen i hög fart, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Malmbäck gjorde 1–0 efter två minuter och det var ett resultat som såg ut att räcka långt. Med en kvart kvar att spela vände Vimmerby IF på steken. 

Joakim Storm kvitterade till 1–1 i 75:e minuten och Haris Dreco sköt 2–1 med åtta minuter kvar. Därefter punkterade inhopparen Vladimir Radak matchen med 3–1 i 85:e spelminuten. 

Topptippade Vimmerby lyckades ta sig ur den krångliga sitsen och plocka tre poäng. I kväll kommer Höreda GoIF på besök. 

– Vi fortsätter med vår offensiva uppställning och får se hur pressen kommer se ut och användas under matchen. Det är inget som är hugget i sten utan det beror på hur matchen ser ut, säger Patrik Gunnarsson. 

"De har inte blivit sämre"

Höreda vann sin premiär mot Tenhult med 3–2 och Gunnarsson har respekt för motståndarlagets offensiva spel. 

– Vi kommer möta ett offensivt Höreda som inte backar undan. När vi mötte dem i fjol försökte de spela offensivt och komma runt på sin högerkant. De har fyllt på med flera nyförvärv och jag tror inte att de har blivit sämre i år så vi kommer få jobba hårt för att hålla stången uppe. Det kommer bli så i varje match, säger Gunnarsson och fortsätter:

– För vår del handlar det om att gå ut och göra vår match. På hemmaplan brukar vi kunna få igång bollen i hög fart. Det gäller att spela rätt och vi vet att vi inte kan spela hårda djupledsbollar på konstgräset. 

Målvakten Gustaf Johansson är sjuk och Belmin Hrustic får förtroendet mellan stolparna. VIF gör dessutom en förändring i tremannaanfallet då Vladimir Radak kliver in på Pontus Kägu Bragsjös plats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt