Annons:

”JC” efter förlusten: ”Lite besviken på mig själv”

Johan Carlsson var besviken på sig själv efter dagens VIF-förlust. Foto: Linus Johansson

”JC” efter förlusten: ”Lite besviken på mig själv”

Vimmerby låg under med 1-0 i halvtid i bortamatchen mot Österlen. Då valde tränaren Johan Carlsson att gå ned på en trebackslinje.
– Jag är lite besviken på mig själv, att jag inte kunde vara kallare i det läget, säger Johan Carlsson efter 3-0-förlusten.

Annons:

VIF startade bortamatchen bra och hade sin bästa period i matchen under de första 20 minuterna.

– Första 20 var väldigt bra. Vi satte bra press och hade ett bra anfallsspel. Sen gjorde de 1-0 och då tappade vi lite. Vi försökte och jobbade i 90 minuter, men det räckte inte riktigt till i dag, säger Johan Carlsson.

Halkade vid 1-0

Redan i halvtid, vid underläge med 1-0, valde VIF-tränaren att gå ned på en trebackslinje.

– Med facit i hand ångrar jag det. Det var lite tidigt. Jag får ta på mig det. Dessutom fick de 2-0 direkt i den andra halvleken och det gjorde att vi inte hann sätta våra positioner och det blev oroligt.

Varför gick du ned på en trebackslinje så tidigt?

– Jag tyckte att vi hade bra kontroll på det. I den första halvleken löste vi deras anfallsspel alla gånger förutom när Ted (Åström Åberg) oturligt halkade och de kunde göra 1-0. Därför ville jag flytta upp mer folk för att sätta ett bättre presspel och vinna mitten.

”Inkluderar mig själv”

Men det fick alltså inte önskad effekt. Istället förlorade Vimmerby med 3-0. I förra helgens premiär låg VIF också under med 1-0 i halvtid, men lyckades få med sig en poäng.

– Den gången ändrade jag inte på något, förutom några byten. I dag gick jag ned på en trebackslinje och det blev 3-0 i röven.

Att Österlen vann matchen var helt i sin ordning.

– Jag tycker inte att de var så bra som 3-0. Men jag kan ändå tycka att resultatet inte var helt orättvist, säger Johan Carlsson.

VIF-tränaren gav ingen beröm efter förlusten.

– Jag tycker att vi kan höja oss allihopa och då inkluderar jag mig själv.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt