Annons:

Tenhult anmäler VIF-spelaren till förbundet:

Tenhults IF köper domarens version av vad som hände mot Vimmerby IF och gör en anmälan om Vimmerby IF-spelaren som misstänks för att ha uttryckt sig rasistiskt. Foto: Pixabay

Tenhult anmäler VIF-spelaren till förbundet: "Vill att det ska bli rätt"

Tenhults IF har bestämt sig för att göra en anmälan mot den Vimmerby IF-spelare som ska ha uttryckt sig rasistiskt mot Tenhultspelare i lördags.  
– Vi har läst domarens rapport och gett vår syn på saken. Till det har vi gjort en anmälan mot spelaren i Vimmerby IF till Smålands Fotbollförbund, säger Björn Ydreborg. 

Annons:

Lördagens division 4-möte mellan Vimmerby IF och Tenhults IF avbröts i slutet av första halvlek då Tenhult vägrade att spela vidare och anklagade en VIF-spelare för att ha uttryckt sig rasistiskt mot en av deras spelare. 

Tenhult har nu tagit del av domarens rapport och bestämt sig för hur de ska gå vidare. De har gett sin version av händelsen och gjort en anmälan mot Vimmerby IF-spelaren till Smålands Fotbollförbund. 

"Förflyttar gränsen åt fel håll"

VIF:s verksamhetsansvarige David Lindgren berättade tidigare i veckan att de tycker att domarens rapport stämmer väl överens med deras syn på händelsen. Björn Ydreborg i Tenhult håller med. 

– Det tycker vi också. Det vi kanske har lite synpunkter på är tidsspannet efter händelsen. Tiden för vårt beslut såg väldigt kort ut i domarens rapport men vi hade överläggning i några minuter. Vi tänkte igenom saken innan vi beslutade oss för att avbryta matchen. Det var det enda som inte riktigt stämde, säger Björn Ydreborg. 

Han var en av de som stod tillsammans med domaren när Vimmerby IF-spelaren kom fram och berättade vad han hade sagt till Tenhultspelaren. 

– Vimmerbyspelaren bekräftar det domaren skriver i sin rapport medan vår spelare har en annan version. Det är där ord står mot ord. Det är, enligt domarens rapport, konstaterat att han har sagt ”you fucking little piss off shit” och jag tycker att det förflyttar gränsen åt fel håll när vi ska försöka stävja sådana saker, säger Björn Ydreborg. 

"Det är illa nog"

Tenhults spelare Angelo Deumaga trädde fram i en intervju med P4 Jönköping i tisdags och menar att VIF-spelaren ska ha sagt ”Black people shit” till honom. 

– Det stämmer, det är vår spelares version av händelsen. Med tanke på hans reaktion och känslorna som dök upp där och då så tror vi på honom. 

Hur ser du på det som Vimmerbyspelaren menar att han har sagt?

– Sant är det eftersom han själv säger det till domaren. Jag tycker att det är illa nog.

Ni tycker att det är rätt av er spelare att storma av planen?

– Det skulle jag tycka, det är fog nog för det. Sedan vet man inte hur en enskild person agerar och det har nog funnits många situationer där spelare har tagit emot saker men inte agerat på det här sättet. Man kan bara gå till individen som blir kränkt, hur landar det? Det sägs också på engelska, är det för att skruva det lite till? 

Är det rasistiskt då?

– Det kan bara personen som det är riktat mot uttala sig om. I det här fallet har vår spelare hört något annat. Vi kommer få reda om det är okej eller inte okej eftersom ord står mot ord. Det enda som går att konfirmera är vad domaren har tagit upp i rapporten.

"Vill att det ska bli rätt"

Förbundets disciplinnämnd kommer hantera ärendet och ta upp det på nästa möte som är planerat till onsdagen den 1 juni. 

– Vi är fortfarande väldigt konfunderade på vart det ska leda. Vi vill att det ska bli rätt och tycker att vi hittills har agerat rätt och låter förbundets disciplinnämnd avgöra detta. Det kan bli ett prejudicerande mål som hjälper andra att det blir en bättre attityd både på och utanför planen, då lyfter vi på hatten för det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt