Annons:

Vimmerby axlar favoritskapet i säsongens första derby mot Västervik

Vimmerby IF ställs mot Västerviks damfotboll på bortaplan i afton. Det är lagens första möte mot varandra den här säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby axlar favoritskapet i säsongens första derby mot Västervik

Vimmerby IF tillhör toppen och Västerviks damfotboll botten. I kväll spelas säsongens första derby mellan lagen i damtvåan. 
– Vi ska fokusera på vårt spel och våga bestämma, då ska det gå vägen, säger Vimmerbytränaren Mikael Rinaldo. 

Annons:

Det är toppen mot botten som möts när serietvåan Vimmerby IF åker österut och möter nästjumbon och nykomlingen Västerviks damfotboll. Tabellplaceringen återspeglas också i formen hos lagen. Vimmerby har vunnit tre av de fyra senaste seriematcherna och Västervik har fyra raka nederlag. 

Vimmerby får per automatik axla ett stort favoritskap i denna match. 

– Det kommer bli en tuff derbymatch och vi får inte göra som vi har gjort i matcher mot lag som ligger lite längre ner i tabellen. Vi har varit bekväma och inte tagit jobbet mer än där det behövs. Jag vill att vi är mer igång, fokuserade och påkopplade från start. Redan på uppvärmningen ska vi tydligt visa att vi är här för att göra en toppenmatch, säger Mikael Rinaldo, huvudtränare i Vimmerby IF. 

Han är nöjd med säsongsstarten och grämer sig fortfarande över att det blev en poäng mot Tranås/Torpa. 

– Vi skulle ha vunnit matchen mot Tranås med ett antal bollar, då fick vi inte målskyttet att stämma. 

Mia Anspach och Agnes Carlsson missar matchen på grund av skada och Molly Levin är bortrest. Talangfulla Jonna Eriksson finns med i truppen.

"Behöver inte ha vare sig krav eller press" 

Västerviks tränare Fredrik Walfredsson skjuter föga förvånande över favoritskapet på gästande lag. 

– Vi kan gå ut och vara väldigt avslappnade och spelarna behöver inte ha vare sig krav eller press på sig utan vi ska göra det vi kan och ge dem så mycket kamp vi kan i 90 minuter. Jag tycker att Vimmerby kommer hit som storfavorit, de har skyttedrottningen i laget och ligger tvåa och vi näst sist, säger Fredrik Walfredsson. 

Det gäller för Västervik att hålla skyttedrottningen Nathalie Johansson under uppsikt. 

– Om man kollar i skytteligan så är det inte så svårt att lista vem man bör ha ögonen på. Vimmerby är väldigt beroende av henne med tanke på hur många mål hon gör. Kan vi försöka se till att hon inte kommer loss så mycket så kan vi bromsa deras spel.

Han har en förklaring till lagets bleka form på sistone. 

– Problemet som vi har haft är den mentala biten, att vi har blivit oroliga och osäkra när matcherna inte riktigt gått vår väg. Den känslan behöver vi inte ha när vi möter mot Vimmerby. Vi ska tillsammans ge 100 procent och försöka jobba hårt som lag. Att vi till varje match måste göra flera förändringar gör att vi inte kan spela ihop oss och komma riktigt rätt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt