Annons:

Segersviten stannade vid fem – FBSK förlorade toppmötet

Louise Andersson gjorde Frödinges mål borta mot Timmernabben. Foto: Ossian Mathiasson

Segersviten stannade vid fem – FBSK förlorade toppmötet

Frödinge/Brantestad SK:s segersvit stannade på fem raka trepoängare. Borta mot Timmernabbens IF kom första nederlaget.
– Spelmässigt är vi inte sämre än dem men vi har problem med deras kontringar. De har ett par riktiga raketer, säger tränaren Daniel Wessman.. 

Annons:

Division 4-seriens två bästa lag, Timmernabben och Frödinge/Brantestad, ställdes mot varandra på Sveriges nationaldag. FBSK kom till matchen med fem raka segrar i ryggen och Timmernabben med fyra raka segrar. 

FBSK lyckades inte lösa säsongens svåraste uppgift på bortaplan utan Timmernabben vann med 3–1. Louise Andersson gjorde Frödinges enda mål som betydde reducering till 2–1 i minut 55. Timmernabben gjorde 3–1 på en frispark från 35 meter kort efter Frödinges reducering. 

– När vi gjorde 2–1 i början av andra halvlek kände vi att vi hade greppet så det var surt att 3–1 kom två minuter efter vårt 2–1. Det var en frispark från 35 meter som gick in i bortre burgaveln och det blir mål en gång på tusen. Det är fifty-fifty om man tittar rent spelmässigt. Det går i vågor, ibland är vi bättre och ibland är de bättre. De spelar på sina snabba forwards som är svåra att hänga med, säger tränaren Daniel Wessman. 

Frödinge/Brantestad gjorde en på det stora hela bra insats på bortaplan.

– Det är klart att vi har saker som vi kan förbättra men det är ingen dålig insats. Det är absolut inte nattsvart. Jag hoppas att vi kan vinna hemma mot dem, säger Wessman. 

Mittbacken Sandra Edlund och målvakten Lisa Danielsson var bäst i FBSK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt