Annons:

Klar seger för Västervik mot SVIF:

Patrik Nilsson sågade sig själv efter förlusten mot IFK Västervik. Foto: Simon Henriksson

Klar seger för Västervik mot SVIF: "Jag är dum i huvudet"

Södra Vi IF satsade på trebackslinje borta mot IFK Västervik. Något tränaren Patrik Nilsson bittert fick ångra.
– Jag är dum i huvudet, säger han efter 5-1-förlusten.

Annons:

Det var två formtoppade lag som möttes den här soldränkta lördagen. Både IFK Västervik och Södra Vi IF har vaknat till efter svaga säsongsinledningar.

Men det var IFK Västervik som drog det längsta strået i den här fajten. Hemmalaget vann med hela 5-1 (2-0).

– Det var en varm lördag och tempot var inte där båda lagen ville, men vi ägde spelet från minut ett. Vi hade bollen inom laget och första 20 gör vi det bra, även om vi hade lite bråttom till sista och avgörande passen. Mot slutet av halvleken blev det mycket bättre och vi hade fina kombinationer. Jag var ganska nöjd med 2-0 i halvtid, säger tränaren Ergest Fasko.

SVIF-tränaren Patrik Nilsson gav sig själv skulden.

– De var bättre än jag trodde, men jag är dum i huvudet som trodde att vi skulle klara att spela trebackslinje. Det var väl för att det var smidigt för mig själv, att jag slapp peta någon som jag tycker är duktig. De gör mål efter 20 sekunder och då blir det uppförsbacke. Vi är inte där i första och det får jag ta på mig. Det var idioti, säger Patrik Nilsson.

"Vinner inga närkamper"

Inte heller i den andra halvleken nådde hans lag upp till några stora höjder.

– Vi vinner inga närkamper heller. Västervik går nog ner sig lite och jag byter in hela bänken och de gör det fantastiskt bra. Har man inte 100 procent inställning, så blir det svårt. Det går inte att ställa ut sina skor.  

Fasko var förstås desto mer belåten:

– I andra halvlek avvaktar vi lite mer och går på kontring. Vi gör tre mål till och nu känns det verkligen som vi är igång.

Ayman Hadrous, Hugo Peerebom, Stefan Johansson, Anton Vesterberg och Noak Bhiladvala nätade för IFK Västervik. Hannes Stefansson var målskytt för SVIF. Hos IFK får varje enskild spelare beröm medan endast Elias Hallingfors kvitterar ut godkänt i SVIF.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt