Annons:

VIF vill studsa tillbaka efter nederlaget:

Niklas Gunnarsson kliver upp på mittfältet när Vimmerby IF möter Ölmstads IS i dag. Foto: Ossian Mathiasson

VIF vill studsa tillbaka efter nederlaget: "Match man tackar för att man har"

Förlusten mot Höreda GoIF var en plump i protokollet. Nu vill Vimmerby IF studsa tillbaka och gå på sommarledighet med en seger i bagaget. 
– Vi har en chans till att reparera vår dåliga insats senast, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Det var nog många som höjde på ögonbrynen efter Vimmerby IF:s 1–4-förlust mot jumbon Höreda GoIF för en vecka sedan. Nu har man lagt säsongens första nederlag åt sidan och blickar framåt. 

I dag jagar serieledaren Vimmerby IF revansch när bottenlaget Ölmstads IS kommer på besök. 

– Det är en sådan match man tackar för att man har efter senaste förlusten mot Höreda. Jag hoppas att vi ska steppa upp och revanschera oss. Jag var rätt så besviken förra helgen men när måndagen väl kommer och innebär nya träningar så kan man inte hålla på att älta det som har varit. Vi gjorde helt enkelt en för dålig insats kämpamässigt och spelmässigt, det är bara att erkänna, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

"Viktiga poäng står på spel"

Tränaren Patrik Gunnarsson kände inte igen sitt lag förra helgen och hoppas på bättre takter mot Ölmstad. När lagen möttes i våras vände VIF ett 0–1-underläge till seger med 3–1 i andra halvlek. 

– Det är ett lag som inte har så mycket rent spelmässigt utan de satsar mycket på fasta situationer med sina långa inkast. De är tunga, fysiska och jobbiga att möta. Det blir ingen lätt match. Fördelen är att vi spelar på hemmaplan där vi vet vad vi kan, där vi har presterat och där vi kan trycka på och rulla på. Vi måste också vara där kämpamässigt och inställningsmässigt, annars skiljer det inte så mycket mellan lagen, säger Gunnarsson. 

Det är VIF:s tredje ”höstmatch” som de spelar i dag. 

– Vktiga poäng står på spel då de andra lagen jagar oss. Det är betydligt enklare att jaga än att vara jagad.

VIF går på två veckors uppehåll efter dagens match och drar igång med träningspass tre dagar i rad i början av Bullerby Cup-veckan. 

– Vi har nog nio träningar innan första höstmatchen mot Djursdala. Till den matchen ska vi vara väl förberedda. 

Fakta

VIF:s preliminära startelva till matchen mot Ölmstad: Gustaf Johansson, Mojeb Abdul Majed, Knut Gunnarsson, Ilhan Jejna, Ludwig Strömbom – Johan Carlsson, Haris Dreco, Niklas Gunnarsson – Ahmed Tarabeih, Rickard Thuresson och Joakim Storm. 

Avbytare: Belmin Hrustic (mv), Selatin Shaljani, Anton Brorsson, Pontus Kägu Bragsjö + en till. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt