Annons:

Spel mot ett mål när VIF bjöd på kross innan uppehållet

Haris Dreco avslutade målskyttet när Vimmerby IF körde över Ölmstads IS med betryggande 5–0. Foto: Ossian Mathiasson

Spel mot ett mål när VIF bjöd på kross innan uppehållet

Vimmerby IF stod för en målexplosion i sista matchen innan sommaruppehållet. Efter fyra mål på en kvart vann man slutligen med 5–0.
– Det var i stort sett spel mot ett mål, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Förra fredagens 1–4-förlust mot Höreda GoIF sved ordentligt.

Hemma mot Ölmstad var VIF tillbaka med besked. Vimmerby vann med odiskutabla 5–0 efter en glödhet första halvlek. Där slog de till med fyra mål på en kvart och ledde då med 4–0.

Rickard Thuressons 1–0 i minut 15 var starten på högeffektiv kvart där Niklas Gunnarsson satte 2–0 i 24:e, Ahmed Tarabeih 3–0 i 28:e och Joakim Storm i 29:e.

– Det var en snabb ketchupeffekt. Vi dominerade även första kvarten, tryckte ner dem från början och kände hela tiden att det måste komma mål. Till slut rullade de in och det var i stort sett spel mot ett mål, säger VIF:s huvudtränare Patrik Gunnarsson. 

"Vi var bra i dag"

Vimmerby utökade ledningen en gång till efter dryga timmens spel. Det var mittfältaren Haris Dreco som skrev slutresultatet till 5–0.

– Det var vi som dominerade matchen fullständigt. Ölmstad hade en målchans på hela matchen och den hade de i sista minuten när de sköt ett skott som  ”Gurra” (Gustaf Johansson) räddade. En stabil insats från vår sida där vi vänder tillbaka efter den svaga insatsen senast. Nu går vi på ledighet med en skön känsla, säger Patrik Gunnarsson. 

VIF är efter denna klara seger fyra poäng före tvåan Tranås med en match mer spelad.

Alla uttagna spelare förtjänade beröm för en väl genomförd insats. 

– Vi var bra i dag och hela laget får beröm för att vi tillsammans vänder tillbaka med tanke på den dåliga insatsen senast. 

VIF tar uppehåll i två veckor och drar igång med träningspass tre dagar i rad i början av Bullerby Cup-veckan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt