Annons:

Fredrik Ströbergs Storebro föll med 4-1 mot IFK Västervik.

Hårt kämpande Storebro föll med 4-1 mot IFK Västervik

IFK Västervik tog tre viktiga poäng i jakten på toppen. Men bottenlaget Storebro IF stod upp på ett bra sätt.
– Vi höjde tempot i andra halvlek, säger hemmatränaren Ergest Fasko efter 4-1-segern.

Annons:

Det var toppen mot botten på lördagen när IFK Västervik tog emot Storebro IF. Storebro, som hade fått många återbud, hade endast 13 spelare med sig i värmen men bjöd ändå på hårt motstånd. I halvtid var ställningen 1-1.

– Vi möter ett Storebro som jag inte vet hur de hade tänkt riktigt. De backade hem och slog långa bollar, men vi gör det för enkelt för dem i första halvlek när tempot saknades helt. Jag är inte nöjd med första, säger Ergest Fasko, tränare i IFK Västervik.

Hemmalaget tog ledningen genom Alfred Grahn, men bara minuter senare utjämnade Arbnor Mataj för Storebro.

– Vi var bara 13 man, men fajtas jäkligt bra och följer taktiken helt. Vi låg helt rätt taktiskt och krigade otroligt bra i första halvlek, säger Torbjörn Allvin, assisterande tränare i Storebro.

"Bra lagmoral"

I den andra skärpte IFK Västervik till sig, enligt Ergest Fasko.

– Vi höjde tempot och det var ett helt annat IFK då. Vi får till det spelet vi vill och det tempo vi vill ha. Andra halvlek är riktigt bra.

Johnnie Johansson satte 2-1 på nick och med åtta minuter kvar kom 3-1 genom Albin Golalic. I slutsekunderna kom också Alfred Grahns andra mål.

– Vi har ett jätteläge till 3-2 med bara några minuter kvar, men så gör de 4-1 det sista som händer. Vi är fantastiskt nöjda över hur spelarna krigar. Det är synd att det blir två mål i slutminuterna, men vi gör en jättebra genomförd match. Västervik vinner fullt välförtjänt, men vi visar bra lagmoral hela vägen, säger Allvin. 

I hemmalaget berömdes Edvin Ringenhag, Johnnie Johansson och Awet Shambel Habtu. Samtliga i Storebro berömdes för insatsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt