Tre vackra mål när VIF vann lätt och befäste serieledningen

Ahmed Tarabeih, Joakim Strom och Selatin Shaljani gjorde varsitt vackert mål när Vimmerby slog Aneby med 3–0. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF har fått en kalasstart på höstsäsongen. 8–0 mot Djursdala SK följdes upp med 3–0 hemma mot Aneby SK efter tre vackra mål.
– Spelmässigt var det inte lika bra som senast, men vi vinner med 3–0 och gör tre klassmål. Det är vad som räknas, säger tränaren Patrik Gunnarsson.

Vimmerby IF gasar på i toppen av division 4 nordöstra och svarade för ytterligare en helgjuten insats när Aneby SK städades av på hemmaplan.

Segersiffrorna skrevs till 3–0 efter att anfallarna Joakim Storm, Ahmed Tarabeih och Selatin Shaljani gjort varsitt mål. Samtliga tre mål var iögonfallande och vackra. Storm placerade behärskat in 1–0 efter fint anfall i tolfte minuten och Tarabeih tåfjuttade upp 2–0 i första krysset efter en lång svepande boll från Aziz Abdul Majed.

Skott rakt upp i krysset

I en förhållandevis avslagen och kontrollerande andra halvlek satte Selatin Shaljani 3–0 med ett klassavslut i bortre krysset.

– Vi bjöd på tre fina mål, släppte till få målchanser bakåt och inkasserade tre nya poäng. Vi gör en bra insats och ”Ludde” (Ludwig Strömbom) och Knut (Gunnarsson, som spelar mittbackar för första gången tillsammans, håller ihop defensiven. Aneby står upp bra, försöker spela och skapar inga direkta målchanser på oss, säger Patrik Gunnarsson.

Vimmerby IF har 11–0 i målskillnad på de två första höstmatcherna och ligger fem poäng före ett formstarkt Gullringen.

Plusbetyg delades ut till Ahmed Tarabeih, Ludwig Strömbom och Knut Gunnarsson. VIF möter Tenhult på bortaplan i nästa omgång.