Annons:

Har spelat 26 minuter - i dag lirar Gunnarsson från start

Niklas Gunnarsson gör division två-debut från start när Vimmerby tar emot Berga. Foto: Linus Johansson

Har spelat 26 minuter - i dag lirar Gunnarsson från start

Niklas Gunnarsson har spelat totalt 26 minuter i division två så här långt. I dag lär det bli betydligt fler. För första gången i serien finns han med i Vimmerby IF:s startelva.
– Det känns skönt att äntligen få chansen från start, säger Niklas Gunnarsson.

Annons:

Niklas Gunnarsson har avancerat rejält i seriesystemet de senaste åren. 2015 spelade han med moderklubben Frödinge/Brantestad i division sex. Inför förra säsongen bytte han till Gullringen i Elitfyran och numera är det Vimmerby i division två som gäller.

I VIF har det, så här långt, blivit mycket bänknötande. I de sju första seriematcherna har Niklas Gunnarsson gjort några inhopp och spelat totalt 26 minuter.

– Första matcherna var det segt att sitta bänk, men jag visste innan att det skulle bli tufft med speltid. Det har bara varit att bita ihop och köra vidare, säger Niklas Gunnarsson.

”Inga större förväntningar”

Men i dag, i Vimmerbys hemmamatch mot IFK Berga, får Gunnarsson alltså chansen från start som yttermittfältare.

– Det känns skönt att äntligen få chansen från start och få lite speltid.

Vad har du för förväntningar på dig själv?

– Jag har väl inga större förväntningar mer än att göra det jag är bra på och försöka få så bra utdelning som möjligt på det, säger Niklas Gunnarsson.

Utvecklas hela tiden

Frödinge/Brantestad-produkten tycker att han har kommit in bra i VIF och haft en positiv utveckling.

– Jag tycker att det känns bra i VIF. Det är ett skönt gäng och vi har en väldigt go trupp. Jag utvecklas för varje träning som går och det har gett utdelning nu.

Vad tycker du om er inledning på serien?

– Det kunde väl gått bättre, det är ju några matcher där vi skulle haft tre poäng, men som slutat oavgjort istället. Men den är väl ändå godkänd, tycker Niklas Gunnarsson.

Hur ser du på era chanser mot Berga?

– Jag tror att vi kommer stå upp bra och ta hem tre poäng. Vi hängde på bra mot dem på försäsongen, men tråkigt nog fick de in sista bollen då och vann.

Känner du av någon nervositet inför matchen?

– Nervositeten kommer oftast precis innan matchstart oavsett vad för typ av match det är. Jag antar att det är för att jag vill lyckas och göra det lilla extra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt