Annons:

VIF pressat efter förlust: ”Övertygad att vi klarar det”

Det blir en spännande säsongsavslutning för Vimmerby IF och tränaren Mikael Rinaldo.

VIF pressat efter förlust: ”Övertygad att vi klarar det”

Nej, det blev ingen rolig lördag för Vimmerby IF:s damlag i division två. En 2-1-förlust borta mot Tranås/Torpa gör att VIF nu är pressat inför slutomgångarna.

– Vi har allt i våra egna händer och jag är övertygad om att vi kommer att klara det, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Bakom överlägsna serieledaren BK Kenty är det hård strid om de få platser som innebär division två-spel även nästa säsong.

Vimmerby är, trots dagens förlust, fortfarande tvåa i tabellen. Nu skiljer det dock bara en poäng ner till Tranås/Torpa. Där bakom jagar Lindö och Svärtinge. Båda är fem poäng bakom VIF, men har också två matcher mindre spelade.

– Det gäller att vara topp tre för att vara helt säker, men troligen klarar sig även det fjärdeplacerade laget från vår serie. Det är fyra rätt jämna lag som slåss om tre platser. Vi har fyra matcher kvar där tre av dem är på hemmaplan. Det känns rätt bra ändå och jag är övertygad om att vi klarar det här, säger Mikael Rinaldo.

Pöder gav VIF ledningen

Han var däremot inte särskilt tillfreds med dagens 2-1-nederlag mot Tranås/Torpa.

– En väldigt tråkig förlust. Vi får försöka att släppa den här förlusten snabbt, säger VIF-tränaren.

Frida Pöder såg till att VIF tog ledningen, men hemmalaget kunde både kvittera och ta ledningen innan den första halvleken var över. Detta efter dubbla mål av Maria Kåhlin.

– Vi började väldigt bra och spelade runt och tog ju också ledningen. Då tycker jag att vi hade bra kontroll på det. Vårt ledningsmål sände nog en väckarklocka till dem för efter det tog de över mer och mer. De kämpade på och var mer desperata än oss. Förlusten är inte mycket att säga om, vi kom inte riktigt upp i den nivå som krävs, säger Mikael Rinaldo.

Duktig målvakt

VIF-tränaren säger att chanser för en kvittering till 2-2 inte saknades, men den här gången ville bollen inte in.

– Det var lite oskärpa och de hade en duktig målvakt också. Det var inte riktigt vår dag och det var lite synd att vi inte kunde få till det bättre när det gällde så pass mycket.

Nathalie Johansson och Frida Pöder höjde sig över mängden denna dag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt