Annons:

Gullringstränaren har försökt motivera Stensjön:

Melker Johansson kommer förstås spela en viktig roll om Gullringen ska besegra Örserum. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringstränaren har försökt motivera Stensjön: "Skrev till en tidigare lagkamrat"

Gullringens GoIF jagar kvalplatsen till division 3. För att det ska gå vägen krävs antingen en sällan skådad storseger eller att Stensjön kniper poäng av Tranås.
– Jag skrev till en tidigare lagkamrat, säger spelande tränaren Karlo Goranci.

Annons:

Under lördagen avgörs toppstriden i division 4. För Vimmerby IF och Djursdala SK är det betydelselösa bortamatcher mot Ekhagens IF och Ölmstads IS som väntar.

Däremot är det mycket på spel för Gullringen. 

Först och främst måste laget vinna mot jumbon Örserums IK. Tappar Tranås FF samtidigt poäng borta mot Stensjöns IF är kvalplatsen Gullringens. Båda lagen står nämligen på samma poäng.

– Förutsättningarna är ganska enkla. Vinner Tranås måste vi göra typ 16-0 eller mer minst. Det förstår alla att det inte är så stor chans. Det är inte säkert att vi hade vunnit med 20-0 mot det lag som kom sist i division 6. Det är svårt att hålla det uppe i 90 minuter, men vi ska göra vårt jobb. Tyvärr har vi det inte i egna händer, säger Karlo Goranci.

Vad tror du om Stensjöns chanser?

– Jag vet inte riktigt. Kanske vill de förstöra lite, men samtidigt har Tranås precis allt att spela för och dessutom har de medvind nu. Hoppet finns alltid även om Stensjön inte rosat marknaden på slutet.

Har du försökt motivera Stensjön på något sätt?

– Jag skrev till en tidigare lagkamrat att de skulle tagga till, men han är avstängd. Det verkar som att det är ganska stor rivalitet mellan dem och Malmbäck, så de vill vinna matchen. Tranås har inte varit det bästa laget på naturgräs i höst, så vi får hålla tummarna.

Hur kommer ni hantera deras match?

– Från sidan kommer man ha koll på resultatet, men innan halvtid behöver inte spelarna veta något. Vi är ett mycket bättre lag än Örserum, men vi får inte tappa fokus. I halvtid kommer alla kolla förstås och fördelen är att alla lag spelar samtidigt.

Gullringen saknar Ibrahim Doumbia, Jesper Wärnehall, Sebastian Swartz och Ricky Gustafsson. Doumbia är avstängd och både Wärnehall och Swartz är krassliga. Ola Lindblom får dock spela och där väntar sannolikt en avstängning vid ett eventuellt kvalspel. 

Fakta

Gullringens trupp:

Petter Gustafsson, Alexander Swartz, Felix Johansson, Macbull Daudi, Ola Lindblom, Victor Okeji, Albin Gustafsson, Melker Johansson, Karlo Goranci, Marcus Oskarsson Johansson, Olle Eriksson, Hugo Johansson, Wiggo Lampa, Edvin Johansson och Herman Lynbech.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt