Annons:

MISSAT KVAL FÖR GULLRINGEN TROTS STORSEGER I SISTA MATCHEN

Gullringens GoIF körde över Örserum med 7–0, men det räckte inte för att fixa kvalplatsen till division 3. Tranås FF vann nämligen med 4–2 i Stensjön. Foto: Ossian Mathiasson

MISSAT KVAL FÖR GULLRINGEN TROTS STORSEGER I SISTA MATCHEN

Gullringens GoIF:s dröm om division 3 släcktes i dag. 7–0-segern mot Örserums IK räckte inte till kvalspel då Tranås FF vann med 4–2 mot Stensjöns IF och har bättre målskillnad än gulsvart. 
– Vi försöker och kan inte göra mer, säger spelande tränaren Karlo Goranci.

Annons:

Toppstriden i division 4 avgjordes på lördagen. Gullringen och Tranås gjorde upp om kvalplatsen till division 3 och båda lagen stod på lika många poäng men Tranås hade tolv plusmål att gå på.

För att det skulle gå vägen för Gullringen var de tvungna att trycka gasen i botten och göra massor av mål mot Örserum eller hoppas på att Tranås skulle tappa poäng i Stensjön. 

Gullringen satsade allting framåt, skapade många kvalificerade målchanser och vann med 7–0. Det var ett resultat i underkant och Gullringen fick ingen hjälpande hand då Tranås vann med 4–2 och fixade kvalplatsen på bättre målskillnad. 

– Jag är självklart besviken. Vi gör allt förutom tillräckligt med mål. Det var farligt i princip varje gång vi gick till anfall. Vi hade absolut kunnat göra fler mål i första halvlek men det är så säsongen har varit för oss. Det är många matcher som vi har lett och kunnat göra fler mål i, men där avsluten varit för tama eller att vi krånglat till avsluten istället för att bara lägga in bollen säger Karlo Goranci. 

Anfallaren gjorde fyra mål

Gullringen ledde med 4–0 i halvtid och fick hopp efter en vass start på andra halvlek med tre mål på fyra minuter. Då ledde gulsvart med 7–0 samtidigt som Tranås ledde med 4–1. 

Marcus Oskarsson Johansson gjorde fyra mål och var en av de bästa spelarna. Albin Gustafsson, Karlo Goranci och Ola Lindblom gjorde varsitt mål. 

Gullringen var tvungna att komma upp i 14-15 mål för att fixa kvalplatsen då Tranås vann med 4–2. 

– Vi hade lägen för att komma upp i rätt antal mål, men då gäller det att vi är hundraprocentiga och sätter dit chanserna. Inte ens proffsen är hundraprocentiga. Det var inget snack om saken i dag. De (Örserum) är där nere där de ska vara och vi gav det en ärlig chans och gjorde vad vi kunde. Vi försökte och kunde inte göra mer.

"Känner en stor besvikelse"

Det mentala raset mot Vimmerby IF med flera avstängda nyckelspelare till toppmötet mot Tranås kostade kvalplatsen med facit i hand. 

– Vi har haft allt i egna händer. Vi tar två poäng på de tre senaste matcherna där vi borde ha tagit sex poäng. Tenhult och Vimmerby är två matcher som vi borde ha vunnit. Det är fyra poäng extra och vi hade bara behövt två av dem. Det är små marginaler som avgör och jag känner självklart en stor besvikelse.   

Gullringens säsong är över och Tranås går till kval.

– Jag känner att vi är bättre än Tranås och skulle ha haft bättre chans än dem i ett kval. Jag önskar dem lycka till. En tabell ljuger aldrig i slutändan. 

Hur går tankarna kring din framtid i Gullringen?

– Säsongen är lång och jag vill just nu bara slappna av. Jag och Gullringen snackade i början av veckan och diskuterade hur vi ska gå framåt. Ska jag fortsätta så måste vi fylla på i truppen. Folk kanske försvinner och vi måste ta in spelare. Det är lättare sagt än gjort då det finns många klubbar i närområdet. 

Inga andra klubbar som har hört av sig?

– Nej, nej. Jag har bara pratat med Gullringen för hur vi ska gå framåt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt