Annons:

DSK avslutade division 4-sejouren med storförlust

David Henrikssons Djursdala SK förlorade med 0–9 borta mot Ölmstad. Foto: Jakob Karlsson

DSK avslutade division 4-sejouren med storförlust

Redan nedflyttningsklara Djursdala SK har efter en lysande säsongsinledning haft problem i division 4. Säsongen avslutades med en blytung 0–9-förlust på bortaplan. 
– Det är de fasta situationerna som blir avgörande, säger tränaren David Henriksson. 

Annons:

Det står sedan några omgångar tillbaka klart att Djursdala SK trillar ur division 4 efter en säsong. 

Säsongen avslutades med en blytung 0–9-förlust borta mot Ölmstads IS, som kämpade för nytt kontrakt och löste uppgiften tack vare bättre målskillnad än Tenhults IF. 

Sju av totalt nio mål kom till på fasta situationer då Ölmstad har en spelare som kastar ohyggligt långa inkast och skapar oreda i straffområdet.

– De spelar sin fotboll som går ut på att slå en långboll från mittback och jobba vidare därifrån. De fick maximal utdelning på sina fasta situationer i första samtidigt som vi hade något halvläge som kunde ha gett oss mål. Hade vi fått in 1–1 eller 2–1 så hade vi fått energi. Så fort det blev hörna eller inkast så blev man orolig för vad som skulle hända. Vi släppte in mål på fem fasta situationer i första halvlek. Visst ser det lamt ut från sidan men de är tunga och bra på fasta, säger David Henriksson. 

Ahl gick sönder på uppvärmningen

Ölmstad ledde med 5–0 i halvtid, gjorde 6–0 efter timmens spel och satte ytterligare tre mål i slutminuterna. 

– De lyfte långt och vi blev mer och mer tillbakatryckta. Vi försökte spela oss ur situationer och spela fotboll men det blev stora siffror till följd av de fasta situationerna.

Markus Ahl, nyckelspelaren som har sagt att han lägger av efter årets säsong, gick sönder på uppvärmningen och satt på bänken hela matchen.

– Det var ett tungt avbräck som gjorde att vi fick ändra om i laget. Han har haft problem med en vad och det gick inte att spela. Han kunde knappt gå. 

Hur vill du summera säsongen i division 4? 

– Det har varit ett lärorikt år, vi har varit nära i många matcher men vi har tröttnat i andra halvlek. Det har varit avgörande. Jag tycker att vi har stått upp någorlunda okej men vi har också åkt på större förluster. Oftast är det orken som tryter i kombination att vi inte har lyckats spela ihop ett lag och fått kontinuiteten som vi behöver. 

Ingen spelare fick beröm efter storförlusten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt