Annons:

Ny triumf för Boston - men det satt hårt åt i derbyt

Eric Lindström och Jonatan Green blev målskyttar för Boston och Victor Adolfsén höll nollan. Foto: BK Boston

Ny triumf för Boston - men det satt hårt åt i derbyt

BK Boston tog en ny seger i kvällens bortamatch mot Frödinge/Brantestad SK. Men det satt hårt åt. 1-0 kom inte förrän med dryga kvarten kvar att spela.
– Sett till 90 minuter tycker jag att det var helt rättvist, säger Bostons tränare Pelle Strömsten efter 2-0-segern.

Annons:

Frödinge/Brantestad stod emot bra, men till slut knäckte Boston koden och gjorde två relativt sena mål. Först var det Eric Lindström som nätade efter en hörna i den 72:a minuten och fem minuter senare satte Jonatan Green 2-0 efter ett mönsteranfall.

– Det satt långt inne i dag. Spelmässigt tycker jag att vi hade i stort sett hela matchen. Sen hade Frödinge en del lägen också, de var inte ofarliga. Men sett till 90 minuter var det rättvist att vi vann med 2-0, tycker Pelle Strömsten.

Bästa för säsongen

I FBSK-lägret var tränaren Robin Blomberg belåten över insatsen.

– Vi visste på förhand att Boston skulle ha mycket boll och vi gjorde en bra försvarsinsats. Arbetsinsatsen över hela matchen var helt fantastisk. De skapade mer än oss, men det var ändå små marginaler som gjorde att det blev som det blev, säger Blomberg.

– Sett över hela matchen var det här en av säsongens bästa insatser, fortsätter Blomberg.

Båda tränarna gav beröm till samtliga spelare. FBSK-målvakten Alexander Alexandersson, som bland annat räddade en straff, lyftes fram lite extra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt