Annons:

Bröderna Brorsson i het derbyduell i kväll - laddar med gemensam middag

Bröderna Martin och Anton står på varsin sida när Södra Vi IF och BK Boston drabbar samman i kväll. Foto: Södra Vi IF

Bröderna Brorsson i het derbyduell i kväll - laddar med gemensam middag

I ena ringhörnan: Martin Brorssons Södra Vi IF. I andra ringhörnan: Anton Brorssons BK Boston. I kvällens division sex-derby möts bröderna för första gången i en match.
– Det är klart att det blir speciellt, säger lillebrorsan Anton.

Annons:

Derbyt mellan Södra Vi IF och BK Boston blir rena rama familjefejden. Inte nog med att bröderna Martin och Anton Brorsson spelar i varsitt lag. Pappa Pierre Brorsson ingår dessutom i Bostons tränarstab.

Laddar med middag

De tre väljer dessutom att ladda upp på ett lite annorlunda sätt. Vid klockan 16.30 äter de nämligen en gemensam middag. Det kanske är tur att även mamma kommer att sitta med vid middagsbordet...

– Det är mamma och pappa som har bjudit hem oss på middag. Det blir väl som vanligt, att vi snackar fotboll. Han (Martin) kommer prata gott om Södra Vi och jag kommer göra det om Boston, skrattar Anton Brorsson.

– Ja, det blir väl som vanligt en del tugg. Sen åker vi ut till Södra Vi och lirar, säger Martin Brorsson.

Åker ni till Ulfveskog tillsammans?

– Nej, det gör vi inte, garvar Martin. 

”Tända till lite extra”

Boston gör sin första säsong i division sex och det här blir första gången som BKB och SVIF möts i seriesammanhang. Det blir också första gången som Anton och Martin spelar mot varandra.

– Det är klart att det blir speciellt. Jag har ju dessutom spelat i Södra Vi tidigare och känner de flesta där, säger Anton Brorsson.

– Jag kommer säkert att tända till lite extra med brorsan på andra sidan. Det blir en rolig och säkert väldigt tuff match, säger Martin Brorsson.

Tror på en het match

Martin är mittback i Södra Vi medan Anton spelar på Bostons innermittfält. Ett antal dueller mellan de båda är troligen att vänta.

BKB har gjort det mycket bra så här långt. I skrivande stund är laget tvåa i tabellen, tre poäng bakom Edsbruk, men med två matcher tillgodo. SVIF har blandat desto mer och ligger sjua, åtta poäng bakom Boston.

– Som det har sett ut under säsongen så brukar Södra Vi vara bättre mot lag som på papperet är starka. Vi måste vara på tårna och komma till matchen med bra inställning. Men jag anser att vi ska ha den här matchen, säger Anton Brorsson.

– Jag tror att det blir hett på planen och det vore skönt att slå dem. Vi brukar ofta göra bra ifrån oss mot de bättre lagen i serien, säger Martin Brorsson.

Hur viktigt är det att vinna i kväll?

– Det är alltid viktigt att ta tre poäng, men i kväll kanske det betyder lite mer ändå.

En extra krydda är att Brorsson-bröderna är lagkaptener i sina respektive lag. Och pappa Pierre har ett förflutet i Södra Vi IF. Det kan bli ett hett derby på Ulfveskog.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt