Annons:

Ingen Svensson i laget när pressat VIF avslutar våren

Sebasthian Svensson saknas i laget när Vimmerby tar emot Österlen på lördagen. Foto: Linus Johansson

Ingen Svensson i laget när pressat VIF avslutar våren

I morgon avslutar Vimmerby IF vårens seriespel med hemmamatch mot Österlen. Laget får göra det utan Sebasthian Svensson.
– Han har inte tränat i veckan och är inte aktuell för den här matchen, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Vimmerby IF:s vårsäsong har utvecklat sig till något av en mardröm. Tretton omgångar in i serien har VIF bara plockat åtta poäng och ligger dessutom på nedflyttningsplats. Läget förbättrades inte i förra matchen, där Vimmerby gick mot tre poäng i bortamatchen mot Hässleholms IF, men släppte in två mål på övertid och förlorade.

– Även om det slutade väldigt bittert hoppas jag att vi kan känna att vi gjorde en bra match senast. Laginsatsen var bra i 90 minuter och vi hade ett eget spel. Med den insatsen kan vi mäta oss med de flesta lagen i den här serien, säger David Lindgren.

Osäker framtid

Österlen har gjort en betydligt bättre första halva av serien och ligger sexa, 15 poäng före Vimmerby.

– Jag har aldrig sett dem spela, men vet att vi fick stryk med 3-0 borta. Det vi ska göra är att fokusera på vårt eget spel och göra det vi kan.

VIF kommer från en tuff period, inte bara resultatmässigt. Efter matchen mot Torn för att par veckor sedan bestämdes det att huvudtränaren Johan Carlsson skulle ta en timeout. Istället har David Lindgren klivit upp ett pinnhål och är för stunden ansvarig tillsammans med Per Bäckman.

Hur ser du på situationen, är det tufft för din del?

– Framförallt är det ett tufft läge för laget. De har spelat många hårda matcher och inte fått så mycket poängutdelning. Men när ”JC” (Johan Carlsson) kände att han ville kliva tillbaka lite under en period var det här kanske den bästa lösningen. Jag försöker ge allt jag har.

Är du öppen för att den här lösningen ska vara säsongen ut?

– Jag har sagt att jag varken orkar eller vill se längre fram än de två matcherna som är kvar (Österlen i serien i morgon och Tranås i cupen på tisdag) innan uppehållet. Efter det får vi ta tag i framtiden, säger David Lindgren.

”Inga åsikter i det”

Ytterligare något som säkerligen har skakat om laget lite är det faktum att Sebasthian Svensson inte spelade i den senaste matchen mot Hässleholm. Anledningen i grunden var att han inte var nöjd med att placeras som yttermittfältare. Därefter har Svensson kritiserats öppet i Dagens Vimmerby av lagkamraten Rickard Thuresson, som kallade hans uppträdande för helt oacceptabelt och ett svek mot föreningen. Thuresson ställde sig också tveksam till att Svensson skulle kunna vara kvar i laget.

Nu står det klart att Sebasthian Svensson inte kommer att spela morgondagens match mot Österlen heller.

– Nej, han har inte tränat i veckan och är inte aktuell för den här matchen, säger David Lindgren.

Hur blir det med hans medverkan framöver?

– Jag har pratat med ”Basse”. Han vet var jag står och jag tror att jag vet var han står. Det blir ett beslut som får tas mellan honom och föreningen. Jag har inga åsikter i övrigt. Vi har som sagt pratat och från mitt håll stannar det samtalet mellan oss.

Kharma saknas

David Lindgren säger också att han pratat med Rickard Thuresson om den uppkomna situationen.

– Så fort jag fick veta om artikeln pratade jag med ”Thure”. Han vet vad jag tycker och tänker och för min del stannar det där.

Utöver Sebasthian Svensson tvingas Vimmerby dessutom klara sig utan Abdulrhman Kharma i morgondagens match.

– ”Abbe” stukade foten på en träning tidigare i veckan och lär inte kunna spela. Det är synd, han har individuella egenskaper som jag hade velat ha med, men nu får någon annan gå in och ta chansen.

”Inte tagit ställning”

 När det gäller provspelande anfallaren Eldin Lugonja säger David Lindgren så här:

– Jag vet inte om han är spelklar än, men som jag har förstått det ska han hinna bli det till matchen i morgon.

Kommer han att spela från start?

– Jag har inte tagit ställning till det än. Det kanske är lite kort varsel att komma i dag och spela i morgon, men vi har inte tagit ut laget i det här läget, sa David Lindgren i eftermiddags.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt