Annons:

Molly har tagit stora kliv i sin nya roll:

Molly Levin har tagit stora kliv och kommer få en viktig roll som mittback den här säsongen. Foto: Arkivbild

Molly har tagit stora kliv i sin nya roll: "Något man behöver växa in i"

Molly Levin lär få ett stort ansvar när det gäller att hålla ihop Vimmerby IF:s defensiv i sommar tillsammans med Saga Stejdahl. Hon har fått en ganska ny roll som mittback.
– Det är en ny position för mig som jag behöver växa in i, säger hon inför premiären mot Bankeryd.

Annons:

I flera år har Molly Levin varit en del av Vimmerby IF:s förstalag. Hon har hunnit bli en rutinerad spelare trots att hon inte ens fyllt 20 år. 

Men i år lär VIF-supportrarna få se Molly Levin i en ny roll som mittback.

– Ja, det är en ny position för mig och det är inte så länge sedan jag blev back. Men jag och Saga (Stejdahl) kompletterar varandra bra. Hon är rätt tuff och går in i situationerna medan jag faller mer. Vi har väldigt olika egenskaper.

Är du trygg i den nya rollen?

– Hyfsat. Men det är något man behöver växa in i. Bakifrån kan man se och styra mycket och det är nytt för mig. Jag känner att jag blir mer och mer trygg efter försäsongen, men jag behöver fortfarande slipa på vissa detaljer. Det är nytt för mig att styra och leda laget. 

"Motgång i sig"

Historiskt har VIF haft många starka karaktärer på mittbackspositionen som Nathalie Milton, Malin Söderlund och Greta Koponen. 

– Det är svårt att ersätta dem, men man vet ju hur Milton och Söderlund var på planen, så det är något man har med sig och kan lära sig av. 

Försäsongen har kantats av inställda matcher, vilket stör även Molly Levin.

– Det har varit en motgång i sig, men vi har valt att träna då istället. Jag tycker ändå att matcherna vi har haft har gjort att vi fått mäta oss med flera lag. Att vi inte har spelat supermycket gör att det är lite extra pirrigt, men det är många som är kvar från förra säsongen så vi känner oss ganska trygga. 

"Goda chanser"

Att uttala sig om serien i förväg är svårt just i år, menar Molly.

– Det är en hel del nya lag i serien, men jag tror vi har goda chanser. Vi har haft lite tunn trupp ett tag, men nu har vi fått in några nya spelare och vi har bra möjligheter. Självklart ska vi sikta mot toppen, men det är så himla svårt när vi inte har mött många av lagen tidigare. Jag tycker, även om det är ovisst, att målsättningen bör vara att vi ska bli topp tre.

Ser du några i truppen som kan slå igenom?

– Jag tror mycket på Frida (Pöder) i år. Jag är verkligen sjukt imponerad över henne. Saga (Stejdahl) har också vuxit mycket och är väldigt trygg. 

"Inget vi lägger vikt vid"

I många år har Molly Levin haft Mikael Rinaldo som tränare. Hon tycker det känns spännande med den nya konstellationen. 

– Det känns jättebra. Det är kul med en ny röst och nya ögon. Det blir lite annat perspektiv och det kan vara bra att få någon annans åsikt. 

På lördag är premiären mot Bankeryd på bortaplan.

– Vi har inte mött dem tidigare, så det är svårt att säga något i förväg. Vi tänker bara på det vi ska göra. 

Att det blir tre matcher på bortaplan som inleder säsongen är något Molly inte försöker lägga någon vikt vid.

– Det är en tuff start, men vi har pratat om det och ska inte fokusera något på det. Vi har längtat efter ett nytt konstgräs, så det är verkligen på tiden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt