Annons:

Gunnarsson efter storförlusten:

Det var en jobbig lördag i sommarvärmen för Vimmerby IF. Foto: Simon Henriksson

Gunnarsson efter storförlusten: "Fem bjudningar och en billig straff"

Fem bjudningar, en billig straff och ett onödigt rött. Då förlorade Vimmerby IF med hela 2-6 mot BK Ljungsbro.
– Vi kan inte skylla på något annat än oss själva, säger tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Det här var definitivt inte Vimmerby IF:s lördag. Efter 45 märkliga minuter stod det 0-4 på tavlan i Storebro. Då hade Ljungsbro fått en något billig straff efter knappt 20 minuter och därefter gjort ytterligare tre mål.

– Det är en jäkligt bilig straff. Deras kille är så pass stor, men han chansar och lägger sig. Domaren går på det. Fram tills dess var det en helt jämn fotbollsmatch, men då dippar vi och börjar slarva, säger Patrik Gunnarsson.

VIF fick kontakt direkt i andra halvlek när Haris Dreco förvaltade en straff till 1-4. När han skulle hämta bollen i målet knuffade han gästernas målvakt och fick sitt andra gula. Det var bara att gå och duscha för nyckelspelaren.

– Jag vänder mig om, så jag såg inte situationen. Men Haris känner själv att han gjort fel, så det var ett misstag av oss där också.

Fick momentum

Ändå fick VIF momentum med tio mot elva och hittade en 2-4-reducering genom Selatin Shaljanis panna. 

– Vi är inte långt från 3-4 och hade vi fått det så vet i tusan. De såg lite tröttkörda ut och lite skärrade. Det var som att vi var en man mer.

Förre VIF-spelaren Ludwig Strömbom var inblandad i en straffsituation, där domaren friade.

– Det är solklar straff för oss där. Jag ska inte säga mer, men så var det. Vi får inte flytet riktigt och när de får 5-2 så dör matchen. 

"Fem bjudningar"

Patrik Gunnarsson var ordentligt missnöjd med en hel del. 

– Det är en straff och fem bjudningar. Så illa är det. Det går inte att försvara sex insläppta eller skylla på något annat, utan det var våra misstag. De utnyttjar när vi står och pillar med tvåmeterspass. Klart man är frustrerad över det. 

Tomislav Jakesevic gjorde debut för VIF på innermitten.

– Det syns att han är lite matchovan, men han ligger helt okej. Jag väljer att inte plussa någon. Det positiva är att vi kämpar hela vägen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt