Annons:

NY BORTAVINST FÖR VIMMERBY – GJORDE FEM MÅL

Frida Pöder gjorde två mål i Vimmerbys segermatch mot Ulricehamn. Foto: Ossian Mathiasson

NY BORTAVINST FÖR VIMMERBY – GJORDE FEM MÅL

Fyra mål i premiären och fem mål idag. Vimmerbys offensiv har verkligen imponerat i säsongsinledningen. Idag blev det seger mot Ulricehamn med 5-3 (1-1). 

Annons:

Efter 1-1 i första exploderade matchen i andra halvlek. Ulricehamn gick upp i ledning tidigt – men därefter tog Vimmerby över showen fullständigt och gjorde fyra mål inom loppet av 25 minuter. Det räckte förstås till en ohotad seger.

Anfallsduon Frida Pöder och Nathalie Johansson blev matchvinnare med gjorde två mål vardera. Även Stina Kägu Bragsjö blev målskytt.

– Vi sitter inne på ett fantastiskt anfallspar, de gör ett fantastiskt jobb tillsammans, säger assisterande tränaren Patricia Pöder.

"Hade gjort sin läxa" 

Pöder var inte nöjd med prestationen före paus.

– I första halvlek spelar vi inte så bra. De hade gjort sin läxa och gjorde det svårt för oss. Vi försökte spela oss ur situationerna och det fungerade inte riktigt. I paus lade vi upp en plan och sedan höll vi oss till det. De hade satt en extra spelare på Nathalie också och gjorde det svårt för oss. Vi sa att vi måste våga lägga den långa bollen litegrann och det gick jättebra i andra, säger hon och fortsätter:

– De fick oss dit de ville i första och gjorde det bra, men det var skönt att vi hittade ett sätt att hantera det. Det är en styrka att vi tar oss ur det här och det tar vi absolut med oss.

Åtta mål av duon hittills 

Sett över 90 minuter var trepoängaren välförtjänt.

– Jag tycker absolut att det är rättvist. I första har de bud på några mål till, men vi har också målchanser. I andra tar vi över.

Vimmerby gjorde en stark insats överlag – men anfallarna Pöder och Johansson stack ut igen. Efter två omgångar har de nu gjort åtta mål; Johansson sex och Pöder två.

– Det är en laginsats igen, vi gör det jättebra och vi flyttar som ett lag och pressar tillsammans, men Frida och Nathalie gör det jättebra.

De lär få ännu hårdare bevakning framöver?

– Jag tror det, men vi får lösa det också.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt