Annons:

Tuna starkare än Ankarsrum i matchens slutskede

IFK Tuna var klassen bättre än Ankarsrum. Foto: Arkivbild

Tuna starkare än Ankarsrum i matchens slutskede

Ankarsrum hade skaplig kontroll på IFK Tuna – i 65 minuter. Sedan visade de blåvita klass och sprang ifrån till 4-0 (0-0).
– Jag är nöjd md hur vi genomför matchen, säger Tunas tränare Lasse Gustavsson.

Annons:

Ett defensivt skickligt Ankarsrum och ett Tuna utan fart och kreativitet. Det ledde till en relativt trist första halvlek mellan lagen. 0-0 på tavlan var talande.

I andra hade AIS hyfsad koll på Tuna – men efter 0-1 fick man det jobbigt. Tuna trampade igång och vann med 4-0.

– Jag ser alltid saker som vi kan göra bättre, men det är positivt att vi gör fyra mål. Jag är inte nöjd med hur vi genomför matchen. De backar hem och väntar lite och vi driver inte på farten någonting i spelet. Då blir det ganska stillastående och dålig fotboll i lågt tempo. I andra försöker vi få upp farten lite och vi gjorde lite byten för att få fart på det. Vi kommer förbi deras backlinje och lyckas med lite inspel.

Drömmål av Hellström

Walid Hassan blev målskytt för Tuna i debuten. Anthon Békési, Leon Hellström och Anton Carlsson satte de övriga. Hellströms mål stack ut där han fintade en motståndare och sedan fick drömträff från distans.

Delvis därför får han också beröm tillsammans med Walid Hassan. Ludvig Gustafsson plussas för sin andra halvlek.

Daniel Wernersson i AIS var relativt belåten med sitt lags prestation:

– Vi gör det jäkligt bra i 65 minuter, men deras tyngd väger över. Det rann iväg lite väl mycket. Försvarsmässigt gör vi det bra och de skapar ingenting egentligen. Orken och tyngden tar över i slutet, säger han och lyfter fram hela lagets kampmoral.

Tabellen hittar du här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt