Annons:

Tuna gjorde jobbet igen – ensam fullpoängare i serien

Anthon Békési gjorde både mål och stack ut för IFK Tuna. Foto: Arkivbild

Tuna gjorde jobbet igen – ensam fullpoängare i serien

IFK Tuna är ett av många lag som pekas ut som seriefavoriter. Hittills är man också ensamma om att ha gått rent.
– Vi har fått den start vi vill, säger tränaren Lasse Gustavsson efter 4-2 mot Stjärnan.

Annons:

Många har trott på IFK Tuna inför den här säsongen. Än så länge verkar inte läktarexperterna ha fel. Mot Stjärnan på hemmaplan kom tredje raka segern. 

– Det var stabilt. Vi släpper två lite onödiga mål, men vi vinner fullt rättvist, säger Lasse Gustavsson.

Hans Tuna tog ledningen redan efter en minut genom Eddie Lundin. Knappt tio minuter senare fyllde Anton Carlsson på med 2-0. Innan halvleken var över hade Victor Gustavsson gjort trean på Tunhamra.

– Stjärnan är tunga och skapar lite chanser på oss, men vi gör mål i första anfallet och får lite nedförsbacke av det. Vi hotar dem i djupled och pressen sitter rätt skapligt. Vi orkar inte hålla i den hela vägen, men det är förståeligt. 

Tredje raka

Anthon Békési utökade till 4-0 i upptakten av den andra halvleken. Stjärnan tilläts göra två tröstmål, men de tre poängen och den tredje raka segern var säkrat. 

– Vi har bra tryck i grejerna och är rätt tunga att möta vi också. Vi närkampar oss fram till en del målchanser. Vi har fått den start vi vill ha, men vi får fira lite och sedan är det fokus på nästa match. Då nollställer vi oss. 

Hela laget förtjänade beröm, men bäst var mittfältstrion Filip Fungmark, Theo Eklund och Anthon Békési. Även hela backlinjen, utan både Johan Lundin och Filip Gustavsson, stack ut.

HÄR finns tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt