Annons:

Storstilad seger för IFK Tuna – tog femte raka

Victor Gustavsson blev tvåmålsskytt hemma mot Ariel. Foto: Arkivbild

Storstilad seger för IFK Tuna – tog femte raka

IFK Tuna var favoirt före säsongen – och den rollen har man burit upp med råge. Idag kom femte raka segern efter 5-0 hemma mot Ariel.
– 5-0 och tre poäng, då ska man vara nöjd med, säger tränaren Lasse Gustavsson.

Annons:

Matchen var faktiskt relativt jämn i 60 minuter. Då sköt Victor Gustavsson 2-0 till hemmalaget och resten av matchen blev en uppvisning.

I första satte Ariel serieledaren på prov.

– Då är det ställningskrig. Ariel är tunga och kommer med mycket folk. De lyfter mycket och det är många dueller. De kommer med sitt tryck och vinner många bollar och dueller. Samtidigt är vi farliga när vi kommer framåt.

Filip Fungmark satte viktiga 1-0 precis före paus och efter ”VG”:s 2-0 bjöd de blåvita på fin fotbollsunderhållninh. Theo Eklund satte 3-0, ”VG” fyran och Anton Carlsson satte punkt med femman.

– Det var jämnt till 2-0, sedan är det ingen match längre. Då slappnar vi av och spelar ut. Vi släpper boll och får med folk i anfallen. Vi får med fyra-fem spelare och det är jättebra.

"Kommer svårare prov"

Segern var som sagt Tunas femte på lika många försök.

– Det är mycket bra, men det kommer svårare prov. Vi får njuta idag, men framöver är det nya tag, säger Gustavsson som lyfter samtliga:

– Det var en rejäl laginsats, alla är bra. Vi har många spelare som bidrar och idag rullar vi lite på våra forwards. Vi går fem spelare på tre positioner och när de kommer in igen blir vi ännu bättre.

Tabellen finns här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt