Annons:

Flera starka namn tillbaka när VIF vill vässa defensiven

Vimmerby IF:s veteran RIckard Thuresson är tillbaka i startelvan. Foto: Ossian Mathiasson

Flera starka namn tillbaka när VIF vill vässa defensiven

Bara sjunde omgången – men redan en betydelsefull match för Vimmerby IF. Seger mot Boren skulle ge lite andrum i tabellen.
– Man måste se fram emot matcherna även om det dippat lite för oss, säger tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Vimmerby har verkligen blandat och gett såhär långt och framförallt har man haft stora defensiva problem. 16 insläppta på sex matcher håller förstås inte.

– Vi vill sätta försvarsspelet bättre och ta bort lite individuella misstag. Vi ger bort lite för mycket och släpper in för många mål. Sedan blir man straffad på ett annat sätt i trean och det måste vi lära oss.

Vad måste ni förändra?

– Vi ligger för högt med våra ytterbackar och hamnar mycket 2-2 och 2-3. Vi har en del bolltapp och släpper kontringar. Vi måste bli lite hetare på hemjobb och stanna med någon lite mer.

 "Måste komma upp i lite attityd"

En faktor som verkligen stört Vimmerby är de många skadorna – men nu ser det faktiskt lite bättre ut.

– Det är en positiv känsla nu och nu är alla med förutom de spelare som är långtidsskadade. Karlo är tillbaka från avstängning och ”Thure” startar igen. Vi åker med en starkare trupp.

Vad betyder det för er?

– Vi har lite mer valmöjligheter och kan ändra matchbilder med spelarna på bänken. Det är ingenting emot de som varit med. Ungdomarna gör det bra, men vi måste komma upp i lite attityd och bli lite tuffare. Man kan inte bara köpa att de får kontra utan man får ta en taktisk frispark ibland.

17 spelare är uttagna i truppen.
Startelva: Gustaf Johansson – Simon Larsson, Knut Gunnarsson, Tomislav Jakesevic, Ahmed Imad Tarabeih – Karlo Goranci, Olle Carlsson, Haris Dreco – Selatin Shaljani, Rickard Thuresson, Mojeb Abdul Majed.

Bänken: Pontus Kägo Bragsjö, Hampus Carlsson, Theo Zeylon Thoresson, Anton Ljungberg, Joakim Storm, Noah Zeylon Thoressen, Belmin Hrustic.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt