Annons:

Skjuter Victor Gustavsson IFK Tuna till seger i kväll? Foto: Linus Johansson

"VG" hoppas på fler mål i kväll - viktiga poäng på spel för Tuna

En seger och ett kryss är facit för IFK Tuna efter sommaruppehållet. I kväll väntar ny match, hemma mot Fågelfors, nästjumbo i division fyra.
– Det krävs en vinst om vi ska hänga med lagen ovanför oss i tabellen, säger Tuna-spelaren Victor "VG" Gustavsson.

Annons:

Tunas 19 poäng räcker i skrivande stund till en åttondeplats i division fyra. Laget har åtta poäng ned till Stjärnan på kvalplats och lika många till kvällens motståndare Fågelfors och Trekanten under nedflyttningsstrecket. Samtidigt skiljer det tio poäng till Smedby på en positiv kvalplats.

Det blir en tuff match mot Fågelfors. Men om vi ska hänga med lagen ovanför oss i tabellen så krävs det en vinst, konstaterar Victor Gustavsson.

Hur ser du på tabelläget?

Det ser väl hyfsat ut, men vi vill ta mer poäng, så klart. Vår säsong har varit både upp och ned, den kunde ha varit bättre och den kunde ha varit sämre.

Victor Gustavsson själv har stänkt dit åtta mål i division fyra den här säsongen.

Det har känts bra, men några mål till kunde det ha blivit. Och det ska bli fler, förhoppningsvis redan i kväll. Men huvudsaken är att vi vinner, säger Victor Gustavsson.

IFK Tuna får klara sig utan mittbackarna Filip Gustavsson, Magnus Pettersson och Felix Nilsson. Den sistnämnda har flyttat till Stockholm för studier och det är oklart hur mycket han kommer kunna spela med Tuna under hösten.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt