Dubbla tvåmålsskyttar när Gullringen 5-2-vann

Mohammed Ibrahim gjorde två mål när Gullringen vann med 5-2.

Gullringens GoIF vann med hela 5-2 hemma mot tabelltvåan Smedby BoIK. Därmed togs den sista chansen att haka på i kampen om en kvalplats.
– Jag är riktigt stolt över grabbarna, säger assisterande tränaren Emil Eklund.

Gullringen skapade en kavalkad av målchanser i elljusmatchen på Gullemon. I första halvlek hann laget med att göra två mål, bränna en straff och missa ytterligare någon kanonchans.

– Vi hade det tungt första kvarten, men sedan kommer vi in i matchen och skapar chansen. Jag tycker att vi är bättre den sista halvtimmen och borde kanske ha haft ledningen med 4-1 eller 5-1 efter första, säger Emil Eklund.

Rasmus Bexell gjorde 1-0 och kort före paus ökade Mohammed Ibrahim på till 2-0.

Straffmål

Men tidigt i andra tilldömdes Kalmariterna en straff, som på ett säkert sätt förvaltades. Efter 2-1-målet såg Smedby ut att ta över mer och mer.

– Första 20 i andra är vi passiva och lite ängsliga och rädda. Jag vet inte varför. Men sedan får vi mer kontroll över det igen.

Gullringens 3-1-mål blev förstås oerhört viktigt. Det kom till efter matchens tredje straffspark och den här gången var det Mohammed Ibrahim som var trygg från elvameterspunkten. Av bara farten gjorde sedan James Weber både 4-1 och 5-1 för gulsvart.

– Jag tycker att det är rättvist till slut, även om vi hade problem i början av andra, säger Eklund.

Tröstmålade i slutet

Smedby tröstmålade i slutminuterna, men 5-2-segern var viktig för att hålla hoppet vid liv. Gullringen har nu fyra poäng upp till Smedby på andraplatsen, men Västerviks FF står på samma poäng som Smedby och spelar under lördagen.

– Hoppet lever. Vi ska försöka göra vad vi kan och ta poäng i de matcher vi kan.