Annons:

VIF jagar ny skyttekung – här är ett av namnen

Att Simon Alexandersson skulle lämna Vimmerby kom inte som någon chock. – Han har varit vår bästa målskytt. Det är klart att han måste ersättas, säger VIF:s Bertil Karlsson.

Annons:

På torsdagen presenterades Simon Alexandersson som nyförvärv i Åtvidabergs FF. Det förändrar inte VIF:s sätt att jobba med truppen något nämnvärt.

– Det var inte oväntat. Alla visste om att han ville testa högre upp och nu kom chansen. Det är så det fungerar i den här branschen, säger Bertil Karlsson.

Hur känner du kring att han lämnar?

– Det är lite både och. Han har varit vår bästa målskytt de två senaste säsongerna och vi måste hitta en ersättare. Samtidigt ger det också möjligheter och frigör resurser. Sen tycker jag att det är kul för Simon att han får den här chansen.

Strandh ett av namnen

Helt klart är att Vimmerby nu måste ge sig ut på jakt efter åtminstone en ny duktig målskytt.

– Så är det förstås. Det kan kanske vara en sådan position som vi får vänta med. Mitt grundtips är att det kanske inte händer något förrän klubbarna spikar sina trupper i januari, februari eller kanske till och med mars. Men det går inte att säga med säkerhet, säger Bertil Karlsson.

En spelare som VIF har kontaktat är Annebergs skyttekung Joakim Strandh. 24-årige Strandh gjorde den gångna säsongen 22 mål för det Anneberg som vann division fyra.

– Det stämmer att Vimmerby har kontaktat mig. Det är väldigt kul att det finns intresse från andra klubbar, även sådana som ligger en bit bort från Nässjö, som Vimmerby, säger Joakim Strandh till Dagens Vimmerby.

Ska höras av senare

Det som talar emot Strandh är att han valt att inte åka på de provträningar som han har varit inbjuden till.

– Av olika anledningar så valde jag att inte följa med och träna de passen. Men vi har sagt att vi ska höras av när de drar igång träningen igen senare i år så får vi se hur jag och Vimmerby tänker då. Jag ska även testa med några andra lag innan jag bestämmer mig om framtiden, säger Joakim Strandh.

Bertil Karlsson om Annebergsspelaren:

– Han har gjort över 20 mål i division fyra så det är klart att han är en intressant spelare. Däremot känns det inte som att han kan göra valet att spela i Vimmerby där han är i livet för stunden. Kontakten är inte död, men just nu känns det inte så aktuellt.

Utländsk lösning?

Bertil Karlsson utesluter inte att en framtida skyttekung kan komma att hittas utanför Sveriges gränser.

– Ingenting är omöjligt. Vi är inte främmande för någonting. Men prio är fortfarande att jobba så mycket vi kan i ett område hyfsat nära Vimmerby.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt