Annons:

Alexandersson: ”Stora chanser till mycket speltid”

Simon Alexandersson är glad över att få chansen i Åtvidabergs FF. Foto: Linus Johansson

Alexandersson: ”Stora chanser till mycket speltid”

Det har varit på gång en längre tid. Därför kom det inte som någon överraskning när Simon Alexandersson presenterades av Åtvidabergs FF. – Jag ser stora chanser till mycket speltid i ÅFF. Det är så klart det jag siktar på, säger Simon Alexandersson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Två säsonger i Vimmerby IF fick räcka. Nu har Vetlandakillen Simon Alexandersson, som Dagens Vimmerby berättade om tidigare i dag, bestämt sig för att testa vingarna på annat håll. Och det blir som väntat i Åtvidabergs FF, som nästa säsong kommer att spela i Superettan.

– Det känns jättekul och spännande. Jag har haft en del kontakt med Åtvidaberg efter sommaren och de har varit och tittat på några matcher. De har uppenbarligen varit nöjda med vad de har sett, säger Simon Alexandersson.

”Känns perfekt”

Redan i januari provspelade Simon Alexandersson med ÅFF. Trots två mål i träningsmatchen mot Örebro fick han inget kontrakt med den allsvenska klubben.

Nu är läget ett annat. På torsdagen presenterade ÅFF Simon Alexandersson som ett av två nyförvärv.

– Jag har varit inställd på att spela i Åtvidaberg nästa säsong. Det känns perfekt att det är klart nu, säger Simon Alexandersson.

 Vet vad det handlar om

Den gångna säsongen gjorde Alexandersson elva mål på 19 matcher för Vimmerby IF i division två.

– Spelmässigt har jag varit bättre i år än förra säsongen. Jag har inte gjort lika många mål, men det har ändå varit helt okej. Jag är nöjd med säsongen.

Hur går dina tankar kring att spela i Superettan nästa år?

– Jag har ju provtränat med några klubbar på den nivån tidigare och vet lite vad det innebär. Först och främst handlar det om att komma in i tempot. Framöver ska jag lägga ner mycket tid på att bygga upp min fysik, säger Simon Alexandersson.

Hur ser du på dina chanser?

– Det är klart att jag ser stora chanser till speltid och det är det jag siktar på

Hur skulle du sammanfatta din tid i Vimmerby?

– Det har varit två jättebra år. Jag har lagkamrater, tränare, Stefan Bragsjö med flera att tacka för jättemycket, säger Simon Alexandersson.

Alexanderssons kontrakt med Åtvidabergs FF börjar gälla från den första januari 2016.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt