Kryss i första kvalmatchen för Djursdala

Djursdala SK spelade 1–1 mot Hultagårds IF i första matchen i kvalet till division 5.

Djursdala gjorde en fin säsong i division 6 och i dag inledde laget kvalspelet till division 5.

Borta mot Hultagård lyckades de ta en poäng.

Djursdala tog ledningen i 55:e minuten sedan Lucas Fridell knäat in ledningsmålet från nära håll i straffområdet.

Tio minuter senare utjämnade Hultagård till 1–1, vilket också blev slutresultatet.

– ”Fredde” (Fredrik Milton) gjorde en kanonräddning i 85:e minuten men vi hade också några chanser. Albin (Isaksson) var på väg igenom när målvakten sprang över honom precis utanför straffområdet och blev frilägesutvisad, säger Michael Milton.

Och Michael Milton var nöjd med en poäng.
– Oavgjort är rättvist sett över 90 minuter. De hade kanske lite mer boll men vi hade nog lite fler målchanser än dem. Nu fick vi en poäng och har fortfarande chansen, det är helt okej.

"Då får de fortsätta"

Milton coachade DSK för fyra år sedan och hoppade i dag in som coach då DSK-tränarna James Mattsson och Torbjörn Allvin var bortresta.

– Det var jätteroligt.

Ska du vara med något framöver?

– Nja, vi får väl se. De (tränarna) är väl hemma till nästa helg, då får de fortsätta.

Hela laget gjorde en helt klart godkänd insats och några spelare skadade sig.

– Vi krigade på bra i 90 minuter. ”Fritte” (Fritiof Sundberg) fick en armbåge i huvudet och det slog upp ett rejält jack i pannan. Sedan fick både Patrik Nilsson och Michael Karlsson gå ut med ljumskproblem.

Djursdala vann den efterföljande, obligatoriska straffläggningen – som används för att skilja lagen åt om de slutar lika i sluttabellen.

I den andra matchen i kvalgruppen vann Lojal med säkra 3–0 borta mot Överum. Härnäst väntar hemmamatch mot Överums IK för Djursdalas del.