Annons:

Två års skadehelvete är över – nu är Hampus redo för comeback

Hampus Nilsson är redo för comeback på fotbollsplanen efter en allvarlig knäskada som har hållit honom borta i över två år. Foto: Ossian Mathiasson

Två års skadehelvete är över – nu är Hampus redo för comeback

För över två år sedan skadade Tuna-spelaren Hampus Nilsson sitt ena knä allvarligt. En felaktig diagnos gjorde att comebacken har dröjt alldeles för länge.
– Hade jag fått en operation från första början hade jag förmodligen spelat fotboll för länge sen, säger Hampus Nilsson.

Annons:

Det var i en match med IFK Tuna för mer än två år sedan som den då 19-årige Hampus Nilsson skadade sitt ena knä allvarligt.

– Jag skulle gå in i en duell med en motståndare och hamnade fel. Mitt vänstra knä hoppade ur led, minns nu 21-årige Hampus Nilsson.

Felaktig diagnos

Efter det har tiden sprungit i väg - utan att han har kunnat spela någon fotboll.

– Jag har försökt flera gånger, men knät har varit på väg att hoppa ur led varje gång.

Anledningen till flera misslyckade comebackförsök: en diagnos som har visat sig vara helt felaktig från första början.

– Första gången jag var inne och röntgade knät, precis efter att det hoppat ur led, sa läkarna att mitt ledband bara var uttänjt och att det ända alternativet för att komma tillbaka till fotbollsplanen var att rehaba. Så de första ett och ett halvt åren efter skadan rehabade jag och försökte komma tillbaka, men som sagt utan någon vidare framgång, säger Hampus Nilsson.

”Känns bittert”

Det var först när Hampus Nilsson krävde en magnetröntgen som det hela tog en ny vändning.

– När de gjorde en magnetröntgen visade det sig att mitt främre korsband var helt av, att menisken var krossad samt att jag hade haft sprickor i benet under knäskålen.

I slutet av mars opererades det sargade knät och nyligen fick Hampus Nilsson grönt ljus för en comeback på fotbollsplanen.

– Jag har fått klartecken från min sjukgymnast att börja träna med laget. Men jag kommer att ta det lugnt i början och känna efter ordentligt.

Och när det väl börjar närma sig en comeback blir det, förstås, spel i IFK Tuna för Hampus Nilssons del.

Hur känner du kring den felaktiga diagnosen?

– Visst känns det bittert. Jag la ner många timmar på rehab i onödan känns det som. Hade jag fått en operation från första början hade jag förmodligen spelat fotboll för länge sen. Det känns som att jag har gått en ganska lång omväg.

”Älskar att spela fotboll”

Nu ser Hampus Nilsson fram emot att kunna börja träna fotboll igen.

– Det ska bli riktigt roligt. Det är ju det här jag har kämpat för. Jag älskar att spela fotboll och ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Tuna. Sen får vi se om jag tar plats, det var ju några år sen jag spelade.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt