Annons:

Milton tvingas gå med stödkrage i tio veckor: ”Trodde att jag sträckt mig”

Fredrik Milton fick en smäll mot huvudet i matchen mot Överum och har nu en fraktur på en nackkota. Foto: Linus Johansson

Milton tvingas gå med stödkrage i tio veckor: ”Trodde att jag sträckt mig”

Fredrik Milton, målvakt i Djursdala SK, blev påsprungen i kvalmatchen mot Överum. Trots smärtor spelade han klart matchen. Senare skulle det visa sig att han hade en fraktur på en nackkota.
– Visst hade jag lite ont, men jag trodde bara att jag hade sträckt mig, säger Fredrik Milton, som nu tvingas gå med nackkrage i tio veckor.

Annons:

Milton berättar själv om den olyckliga situationen i matchen mot Överum i lördags.

– Jag var ute vid straffområdeslinjen och tog bollen. Som jag minns det låg jag på alla fyra med bollen under mig. Då kom en av deras spelare och sprang in i mitt huvud från sidan.

Fick vända om

DSK-målvakten kände en smärta efter smällen, men spelade ändå klart matchen.

– Visst hade jag lite ont, men jag trodde att jag hade sträckt mig. Jag trodde absolut inte att det skulle vara så här allvarligt, säger Fredrik Milton.

I måndags morse besökte Milton Hälsocentralen i Vimmerby och därifrån skickades han till sjukhuset i Västervik.

– Jag blev hemskickad på måndagen. Men efter att en annan läkare hade tittat på bilderna ringde de upp mig och undrade om jag kunde ta på mig någon form av nackstöd och få skjuts tillbaka till Västervik, annars skulle de skicka en bil. Jag hann inte hela vägen hem innan jag fick vända om.

”Smått ångerfull”

Milton blev sedan kvar på sjukhuset i Västervik i två nätter. På akuten träffade han för övrigt den spelare som sprang in i honom.

– Han var smått ångerfull och sa att det inte var meningen, säger Fredrik Milton.

Läkarnas dom blev till slut att DSK-målvakten har en fraktur på en nackkota. Nu väntar stödkrage i tio veckor och sjukskrivning i tolv veckor.

Hur känns det nu?

– Jag har konstant värk som ökar till och från. Men jag kan sova och så och tar inga starka värktabletter. Det jag har fått till mig är att det inte ska bli några men, utan att jag ska bli helt återställd.

Var matchen mot Överum din sista fotbollsmatch?

– Vi får se vad läkarna säger framöver. Men om jag skulle behövas och det är okej att spela så kommer jag inte säga nej, säger Fredrik Milton.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt