LOJAL KLART FÖR DIVISION 5 – SLOG DJURSDALA

SK Lojal slog Djursdala med 3–1 och tog klivet upp i division 5. Foto: Linus Johansson

SK Lojal hade allt i egna händer och gjorde vad som krävdes.
Det blev seger med 3–1 i avgörande kvalmatchen mot Djursdala SK.

Lojal vann det mesta i serien, allt i kvalet och tog klivet upp i division 5.

Venalaget har verkligen övertygat under årets säsong och i kvalet har det egentligen aldrig varit något snack.

Tre raka seger och seger i kvalgruppen.

Flamur Mullali har öst in mål för Lojal under säsongen – 33 mål på 18 seriematcher och två mål på de två första kvalmatcherna.

I den tredje och avgörande kvalmatchen mot Djursdala klev han fram in och skickade in sitt 36:e mål för säsongen som betydde 1–0 i 16:e minuten.

Både Lojal och Djursdala skapade en del chanser i en spelmässigt jämn första halvlek men det var hemmalaget Lojal som vaskade fram de allra hetaste.

Annat var det efter paus.

Djursdala flyttade fram positionerna och fick med högre press bättre tag om de tekniska hemmaspelarna.

Men något mål blev det inte.

Tio minuter från slutet gjorde Kastriot Jashari 2–0 och då behövde Djursdala göra tre mål för att vinna kvalgruppen.

Minuten senare utökade samme Jashari till 3–0. Av akademisk betydelse reducerade Simon Henriksson till 3–1. Under de sista minuterna fick Lojal två man utvisade.

Senast Lojal spelade i division 5 var säsongen 2015, då slutade laget tvärsist i tabellen. Laget repade mod, kom tvåa i division 6 i fjol men misslyckades i kvalet.

Nu är Venalaget tillbaka i femman efter en storstilad säsong.