Annons:

VIF-ordföranden lyrisk:

Budo Ericsson var förstås stolt efter att Kosovare Asllani tilldelats Diamantbollen. Foto: Linus Johansson

VIF-ordföranden lyrisk: "Visst är det stort, det är oerhört stort"

Kosovare Asllani fick sin fotbollsuppfostran i Vimmerby IF. I kväll fick hon ta emot Diamantbollen, svensk fotbolls finaste pris.
– Visst är det stort, det är oerhört stort. Även för Vimmerbys del ger det här eko runtom i fotbollssverige, säger VIF-ordföranden Budo Ericsson.

Annons:

Visst hade Kosovare Asllanis namn nämnts i förhandssnacket runt Diamantbollen. Och när det strax innan klockan 22.00 var dags att tillkännage vinnaren av priset var det just "Kosses" namn som lästes upp.

När vi några minuter senare ringde upp Vimmerby IF:s ordförande Budo Ericsson så svarade han med ett "Wow!". Sedan berättade han att han missade motiveringen.

– Jag kom precis hem och när jag öppnade dörren skrek min fru "skynda dig!". Jag måste säga att "Kosse" gjorde ett av de bättre tacktalen jag hört. Det hade innehåll och hon visade verkligen att hon är en riktig förebild, säger Budo Ericsson.

– Vi har ju under lång tid tyckt att hon har varit en förebild lokalt. Men hon växer för varje år som går. Hon är en förebild i Sverige och även globalt. Och de orden hon säger, hon menar dem verkligen med hela sitt hjärta. Sådant skapar också förebildskap, fortsätter Ericsson.

Hade du kunnat drömma om ett en spelare med Vimmerby IF som moderklubb skulle kunna vinna det finaste priset som går att vinna i svensk fotboll?

– Den tanken har aldrig slagit mig, inte ens under de här åren som "Kosse" har varit i landslaget och spelat ute i Europa. Att någon från Vimmerby skulle komma så långt hade jag inte kunnat tro ens i min vildaste fantasi.

Vill bygga Asllani Court

Vimmerby IF jobbar sedan tidigare med att förverkliga Asllani Court och det arbetet lär knappast försvåras efter att Kosovare Asllani vunnit Diamantbollen.

– Förhoppningsvis kan det här ge ännu mera klang till vårt Asllani Court, som vi hoppas ska stå klart till sommaren. Finansieringen för projektet börjar bli klart, även om det finns ytterligare några trådar att dra i. Men nu handlar det mer om praktiska saker som till exempel bygglov, säger Budo Ericsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt