Annons:

Bra drag efter platserna i Bullerby Cup - så många lag hoppas VIF på

149 lag har redan anmält sig till Bullerby Cup.

Bra drag efter platserna i Bullerby Cup - så många lag hoppas VIF på

Det är bra drag efter platserna i 2018 års upplaga av Bullerby Cup. Redan nu har 149 lag skickat in intresseanmälningar.
– Det ligger på den nivå det brukar göra vid den här tiden. Vi är ju bara i december än, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

Annons:

2017 spelade 192 lag i Bullerby Cup. Det var 20 mindre än 2016. En minskning som berodde på en ombyggnad av AL-skolan, en av skolorna där Vimmerby IF har logi under cupen.

– Vi vet sedan tidigare att ombyggnationen av AL-skolan pågår även över 2018 års cup. Därför är 192 lag vad vi kan ta emot och vi räknar med att komma upp i den summan, säger Leif Carlsson.

Bara ett 40-tal platser återstår alltså och Leif Carlsson saknar anmälan från en del lokala lag.

– Jag vill uppmana dem att anmäla sig innan cupen är fulltecknad, säger Leif Carlsson.

Övergångsår

Säsongen 2017 spelades Bullerby Cup med de nya reglerna där inga segrare får utses i cupspel för 10- och 12-åringar. Samma upplägg kommer högst troligt att användas under 2018.

Förra året kunde VIF söka dispens för att få kora segrare, men valde att inte göra det. På Svenska Fotbollsförbundets representantskapsmöte för en tid sedan togs en lite ny inriktning i frågan.

– Förbundsstyrelsens förslag var att ta bort möjligheten till dispens för att utse segrare i cupspel för killar och tjejer upp till tolv år. Resultatet blev en kompromiss och från och med 2020 kommer det inte att finnas någon dispensmöjlighet. Det blir en övergångsperiod under 2018 och 2019 där cuper med internationellt deltagande får söka dispens för att kora segrare i 12-årsklasserna. I praktiken innebär det förmodligen att vi kommer köra som vi gjorde i år, alltså utan att kora slutsegrare, säger Leif Carlsson.

– Vi tycker inte att det här är en så stor fråga. 2017 års turnering fungerade bra, det vittnade såväl ledare, föräldrar som vår egen organisation om, fortsätter Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt