Annons:

Positiva vibbar i DSK – ”krismötet” gav bra svar

Måndagskvällens möte gav de svar som Djursdala SK ville ha. Nu siktar klubben på fortsatt spel i division fem. – Styrelsen och spelarna var eniga. Vi ser relativt ljust på framtiden, säger sportansvarige Fredrik Milton.

Annons:

Ett koppel nyckelspelare har lämnat Djursdala SK efter att säsongen 2015 tog slut. För en knapp vecka sedan var det så illa att Fredrik Milton, på frågan om DSK skulle tvingas lägga ned seniorlaget, svarade ”det är min största rädsla”.

”Större ansvar”

Nu är tongångarna positivare. På lördagens träning dök ett 20-tal spelare upp och måndagskvällens ”krismöte” gav positiva svar.
– Styrelsen har, tillsammans med spelarna, tagit beslutet att vi ska försöka få ihop ett lag för division fem-spel, säger Fredrik Milton.
Vad har förändrats den senaste veckan?
– Det känns som att de spelare som finns tar ett större ansvar. Vi hoppas verkligen kunna få ihop det här. Jag var själv på träningen i lördags och tackade spelarna som var där. Flera som tränade då har inte spelt fotboll på flera år. Jag törs inte säga om de kommer att göra det nästa år heller, men det var positivt för alla att de var med på träningen.

Diskuterade division sex

Med på måndagens möte fanns tio spelare.
– Flera spelare hade också meddelat förhinder, säger Fredrik Milton.
På mötet diskuterades även om spel i division sex kunde vara ett alternativ, men så var inte fallet.
– Vi kom fram till att det inte skulle vara enklare att få fram spelare för att spela i division sex än vad det är i division fem.
Är du relativt säker på att ni kommer få ihop ett lag till nästa säsong?
– Ja. Nu har ju till och med spelarna varit med och tyckte till i frågan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt