Annons:

KOMMUNEN STOPPAR BYGGET AV ASLLANI COURT

Bygget av Asllani Court har stoppats.

KOMMUNEN STOPPAR BYGGET AV ASLLANI COURT

För en tid sedan överklagade en Vimmerbybo bygget av Asllani Court. Nu har kommunens miljö- och byggförvaltning begärt att bygget omedelbart stoppas.
– Jag har sagt att det ska stoppas, men det är inget krav enligt lagen. Vill de testa och köra på egen risk kan de göra det, säger byggnadsinspektör Sayf Noel.

Annons:

Bygglov för Asllani Court, som innebär att den befintliga fotbollsplanen i området Norrgården ska rustas upp, beviljades för en tid sedan. Och arbetat för att få planen klar till invigningen den 21 maj har redan dragit igång.

Den 27 mars kom ett överklagande in till Länsstyrelsen i Kalmar. Där skriver Vimmerbybon bland annat: ”KS (Kosovare Asllani, reds. anm.) har tränat och spelat sina matcher för VIF på Vimarvallen ca 2-3 km på gränsen till Vimmerby stad (landsbygd). Där rör sig inga turister, medan det på Lundagatan, jämte tänkta anläggningen, är tjockt med fordon som stockar sig i köbildning till ALV. Anläggningen är att betrakta som reklam. Vem är den riktad till om inte Bostadsbolaget Vimarhem, samt Vimmerby kommun, vars miljö- och byggnadsnämnd godkänt och beslutat på dessa direkt felaktiga grunder, försöker ”sno” åt sig äran av att KS blivit fotbollsproffs. Det är riktigt fult och jag misstänker utifrån detta att brott ej kan uteslutas. Hela projektet är direkt vilseledande och frågan ställs om igen, vem är den egentliga avsändaren till detta projekt och reklamen”.

”Inget krav enligt lagen”

I tisdags stoppade miljö- och byggförvaltningen byggnationen av Asllani Court.

– Jag körde förbi platsen och märkte då att några grävningar redan har börjat göras. Då kontaktade jag Vimarhem och fick veta att de har börjat schakta för det nya fotbollsmålet, säger byggnadsinspektör Sayf Noel till LN/VT.

Eftersom det finns en risk att Länsstyrelsen upphäver bygglovet krävde Sayf Noel att Vimarhem skulle stoppa byggnationen.

– Så bygget har stoppats, men samtidigt förstår jag ju att de har bråttom med tanke på invigningen i maj, säger Sayf Noel till LN/VT.

Han säger vidare att bygget kan fortsätta, men på egen risk.

– Jag har sagt att det ska stoppas, men det är inget krav enligt lagen. Vill de testa och köra på egen risk kan de göra det. Antingen går det bra eller så får de stå för vad det kan kosta att åtgärda platsen igen, om det blir så att Länsstyrelsen häver bygglovet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt