Annons:

”Thure” har skolats om: ”Inte jätterolig att möta”

Rickard Thuresson har skolats om från anfallare till mittback. Foto: Ossian Mathiasson

”Thure” har skolats om: ”Inte jätterolig att möta”

Rickard Thuresson har varit en av Vimmerby IF:s vassaste målskyttar i många år. Nu har anfallaren skolats om – till mittback.
– Jag gillar att smälla på och är nog inte jätterolig att möta, säger Rickard Thuresson.

Annons:

I höstas åkte Vimmerby IF ur division två. En av anledningarna till det var att det fanns alldeles för få mittbacksalternativ i truppen. Läget är egentligen detsamma i år, men den här gången har VIF-ledningen varit mer förutseende. I ett tidigt skede har anfallaren Rickard Thuresson skolats om till mittback. 

– Många spelare i backlinjen är lite skadebenägna och därför började vi prata om att jag kunde vara ett alternativ som mittback. Det var mest ett test och var inte tänkt att bli en permanent lösning. Men nu har det blivit lite så och jag har gjort det helt okej, säger Rickard Thuresson. 

Har fått en nytändning 

”Thure” säger att han har fått en nytändning i och med positionsbytet. 

– I och med att det har gått så pass bra så har det blivit en liten nytändning. Jag får ha mycket boll och det blir mycket kamp. Jag gillar att smälla på så det passar mig. Sen har jag ju mycket kvar att lära mig i den här positionen. 

Har du någon fördel av att ha varit forward? 

– Jag ser väl lite mer när löpningarna tas och när anfallarna vill ha bollen och så.  

Tränaren David Lindgren är nöjd med vad han har sett från omskolade Thuresson. 

– Tanken att skola om honom har funnits hos mig under en längre tid. Rickard har de individuella kvalitéer som krävs för att bli en bra mittback. Det föll väl ut redan från början och då har vi velat fortsätta satsa på ”Thure” i den positionen för att spela ihop backlinjen, säger David Lindgren. 

Berömmer mittbackskollegan 

I skadade André Nunes frånvaro har Rickard Thuresson agerat mittlås med unge Oskar Bergman under stora delar av försäsongen. Det är en spelare som ”Thure” tror mycket på. 

– Han är väldigt duktig och är också en ledare. I spelet är han stark och brytningssäker. Det är roligt att han har fått chansen, berömmer Rickard Thuresson. 

Just att många unga spelare har flyttats upp i A-truppen ser Rickard Thuresson som positivt. 

– Det är väldigt många unga spelare som har fått chansen. Jag ville absolut inte att vi skulle åka ur division två i höstas, men kanske var det rätt läge ändå. Det blir enklare att spela in de unga killarna i division tre.  

”Helt ointressant” 

Med sina 31 år är Rickard Thuresson VIF:s mest rutinerade spelare. Han har dessutom varit med på hela Vimmerbys resa från division fyra och upp i division två. 

Fanns det någon tveka från din sida att fortsätta ytterligare en säsong? 

– Nej. Kroppen känns hel än så länge. Det är väl mest tiden som ställer till det i så fall. Men jag ville spela det här året också. 

Till den här säsongen har VIF ändrat spelsystem och bland annat gått över till att spela med tre anfallare. 

– Sett till de spelare vi har så är det ett intressant alternativ. Vi kommer att vara rätt bollförande i många matcher, eller vi ska kunna vara det i alla fall. Det viktiga är att vi väljer att satsa på det här spelsystemet fullt ut nu när vi har valt det. Jag tycker att det har sett bra ut i matcherna, vi har jobbat hårt för varandra. 

Hur långt tror du att laget kan räcka i år? 

– Jag tycker att det är rätt oväsentligt. Det viktiga är att skola in spelarna som ska bli nästa generation av Vimmerby IF. Tabellplaceringen är helt omöjlig att sia om och helt ointressant.

Finns det kapacitet i laget för att kunna utmana om en topplacering? 

– Det är svårt att säga hur bra de andra lagen är. Jag vet inte ens vilka lag vi har i serien, säger Rickard Thuresson.

Vimmerby premiärspelar hemma mot Tord i eftermiddag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt