Annons:

Gullringen tog ny storseger – dubbla tvåmålsskyttar

Gullringen tog en klar seger mot Hvetlanda med 4-0 efter två mål var av Rasmus Bexell och Kevin Gaines. Foto: Simon Henriksson

Gullringen tog ny storseger – dubbla tvåmålsskyttar

Gullringens GoIF körde över Hvetlanda GIF fullständigt i första halvlek. Betryggande 3-0 räckte också trots en något sämre andra halvlek.
– Det känns som vi blir mer och mer av en lagmaskin, säger tvåmålsskytten Rasmus Bexell efter 4-0-segern.

Annons:

Gullringen inledde klart bäst på ett soldränkt Gullemon och hade 2-0 redan efter 15 minuter. Då hade Rasmus Bexell tryckt sig förbi sin försvarare och skallade in 1-0. 

Kort senare dunkade han in 2-0 bakom gästernas målvakt. Drömstarten var ett faktum. 

– Det är bara ett lag på banan, så det är riktigt skönt att vi får utdelning och vinner, säger Rasmus Bexell. 

Gullringen fortsatte att ösa på och Rasmus Bexell hade flera fina lägen strax därpå.

– Jag ska sätta två till, men det viktiga är att vi vinner. Jag gjorde två mål och ett assist, så det var skönt att det lossnade lite. Hoppas det kommer lossna ännu mer.

"Får ändra mitt ledarsätt"

Med drygt tio minuter kvar av halvleken rann Kevin Gaines igenom och placerade dit 3-0.

– 3-0 i halvtid känns skönt och det är vi nöjda med. Det var inget snack i första halvlek alls och vi har bud på ännu fler mål, säger tränaren Daniel Ohlsson. 

I den andra halvleken fick Hvetlanda, som tog en poäng av serieledande Tranås i helgen, mer att säga till om. Men gästerna hade fortfarande svårt att skapa några särskilda farligheter.

– Jag tyckte att jag var tydlig med att vi inte skulle släppa in dem i matchen, men jag kanske får ändra mitt ledarsätt och bli ännu tydligare. 

Närmast att näta kom Hvetlanda genom ett friläge, men det gick inte att överlista Marcin Muszka i den här fajten.

– Friläget är det vi som slarvar på. Vi måste bli bättre på att värdera med boll, vi tappar lite fokus och när de fortsätter med sin press får vi det jobbigt. Det är något vi måste jobba vidare med. 

"Rasmus är het"

Med kvarten kvar gjorde sedan Kevin Gaines sitt andra mål för dagen efter fint samarbete med Anwar Ismail. 4-0 och för den som tvivlade på om saken var klar eller inte kunde sluta göra det.

– Det känns som vi blir mer och mer av en lagmaskin. "Danne" har fått ihop gänget bra och vi har snuskigt bra sammanhållning. Samtliga blev förbannade efter plattmatchen mot Tranås och det känns bättre och bättre, säger Rasmus Bexell.

Daniel Ohlsson var förstås nöjd med med den klara segern. 

– En skön seger. 4-0 är förstås stabilt.

Ohlsson ville berömma Rasmus Bexell och Kevin Gaines. 

– Rasmus är riktigt het, ett ständigt orosmoment och även Kevin är giftig. I första halvlek gör alla det bra, vi inser mer och mer vilka roller vi ska ha. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt