Annons:

Strand om comebacken: ”Kommer aldrig spela som jag gjorde innan skadan”

Alicia Strand är tillbaka på Vimmerbys mittfält efter lång skadefrånvaro.

Strand om comebacken: ”Kommer aldrig spela som jag gjorde innan skadan”

Efter en skadefrånvaro på ett och ett havt år är Alicia Strand tillbaka med besked på Vimmerby IF:s mittfält. Men hon är inte samma spelare som tidigare.
– Jag kommer aldrig att spela som jag gjorde innan skadan, men det kanske jag inte behöver göra heller, säger Alicia Strand.

Annons:

En allvarlig knäskada gjorde att Alicia Strand missade hela förra säsongen. Från sidan fick hon se Vimmerby IF ta steget upp i division ett. Och där är nu Strand mer eller mindre gjuten på VIF:s innermittfält.

– Jag är skitglad över att jag får spela bara. Sen blir jag ju frustrerad när det inte funkar som det gjort en gång i tiden, säger Alicia Strand.

Är det något särskilt du tänker på?

– Förstatouchen och passningsspelet. Sen är jag inte lika stark som jag var innan skada. Men det blir bättre, efter varje match känner jag mig starkare.

”Jag är rädd”

Alicia Strand erkänner också att det finns en rädsla efter skadan.

– Jag är rädd, något annat kan jag inte påstå. Jag kommer aldrig att spela som jag gjorde innan skadan, men det kanske jag inte behöver göra heller.

Vimmerby, som är nykomling i division ett, har startat säsongen starkt. Laget har vunnit tre av de fem första matcherna och är trea i tabellen.

Är du förvånad?

– Förvånad skulle jag inte säga att jag är om man ser till laget som vi har. Många spelare som var med senast vi var i division ett är kvar. Sen har vi flera unga tjejer som är väldigt duktiga. 

Värnamo på hemmaplan

VIF-mittfältaren ser en stor anledning till att det har gått så bra.

– Jag tror det beror på att det har varit hög närvaro under försäsongen. När man ser att alla vill smittar det av sig och då syns det tydligt om en spelare inte tar jobbet, säger Alicia Strand.

Under lördagen spelar Vimmerby IF hemma mot tabellnian IFK Värnamo.

– Jag tror absolut att vi har chans att ta dem om vi kämpar. Det går inte att ställa ut skorna. Det finns inget lag i serien som inte är bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt